Cultura si divertisment

thumbs

VIDEO: Pui de urs, impuscat desi nu deranjase pe nimeni. Ministerul Mediului nu i-a dat nicio sansa la viata

30.06.2020, 19:24 Sursa: mediafax.ro

Puiul de urs a ramas de mic fara mama si si-a facut veacul prin Predeal. S-a hranit cu mancarea gasita la gunoaie, data de turisti sau cu hrana pentru caini. Animalul era obisnuit cu oamenii, insa autoritatile anuntate de turisti de prezenta ursului, in localitate, au decis ca trebuie impuscat.

Iubitorii de animale spun ca aceasta decizie trebuia luata in calcul doar ca ultima solutie. Animalul ar fi trebuit microcipat, relocat si urmarit. Daca s-ar fi intors printre oameni, autoritatile aveau posibilitatea sa ceara Rezervatiei de ursi din Zarnesti sa il duca in tarcul cu piscina si copaci. Martorii spun ca vanatorii l-au asteptat pe Guleratul si cand si-a facut aparitia au incercat sa il fugareasca spre padure, iar puiul de urs s-a ascuns dupa o gramada de lemne.

L-au impuscat fara sa ii ofere nicio alta sansa la viata, iar asta a creat nemultumire in randul celor care l-au indragit si l-au vazut ca nu s-a putut apara. Vanatorii sustin ca un urs obisnuit cu oamenii nu mai poate supravietui in salbaticie si mereu se va intoarce in localitati, in cautare de hrana.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare