Politic-Social

thumbs

O absolventa de liceu din Targu Jiu s-a plans ca trebuie sa dea bani pentru a primi "fisa de lichidare" de la scoala. Iata ce masuri au fost luate

03.07.2020, 17:23 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Denisa Maria a absolvit , in urma cu cateva saptamani, Colegiul National " Spiru Haret" din Targu Jiu. Tanara sustine angajatii scolii iau cerut bani pentru a-i elibera fisa de lichidare. Intr-o postare pe o retea de socializare, Denisa spune ca elevii sunt pusi sa plateasca mobilierul deteriorat in timpul anilor de liceu, mobilier care a fost cumparat tot din banii elevilor.

In replica, directorul Colegiului National " Spiru Haret" din Targu Jiu, Carmen Cosmulescu, a explicat, pentru MEDIAFAX, ca " eliberarea documentelor nu a fost conditionata ." Recunoaste, insa, ca elevilor din clasa Denisei Maria li s-au cerut cate 8 lei pentru 4 scaune deteriorate, bani pe care doar o parte dintre elevi i-au platit.

Dupa ce postarea Denisei Maria a starnit, in spatiul virtual, sute de comentarii si a adus critici la adresa cadrelor didactice care cer bani pentru fondul clasei, conducerea liceului a renuntat la aceasta masura.

"O problema "frumoasa" la Colegiul National "Spiru Haret": elevii liceului nu primesc semnaturile pentru fisa de lichidare daca nu platesc imbunatatirile din clasele de curs pe care tot ei le-au facut din banii lor. Ne-am cumparat scaune de catedra in decursul anilor de liceu, ni le-au inlocuit cu scaune de lemn pentru a le pune pe ale noastre in cancelarie si ne cer banii pe scaunele pe care tot noi le-am cumparat, si cica invatamantul este gratuit si se face dreptate peste tot! ", a scris Denisa Maria pe pagina sa de Facebook

" Daunele, distrugerile produse de elevi in timpul perioadei de scolaritate, o perioada determinata,se recupereaza si asta se precizeaza in legislatia noastra scolara. (...)De ce nu iam recuperat inainte?...Trebuiau recuperati la sfarsitul clasei a XI-a sau pana la Craciun, acest an scolar. A fost un pic de neimplicare a dirigintei in tot acest demers. Erau patru scaune, un scaun este 60 lei si nu i-am conditionat. (...) Oricum nu au dat toti elevii si nici nu ne intereseaza. Oricum, vorbisem cu doamna administrator si ii spusesem ca o astept pe doamna diriginta si o sa le spunem ca renuntam la aceasta propunere.", a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Cosmulescu, directorul Colegiului National " Spiru Haret" Targu Jiu

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare