Politic-Social

thumbs

Ti-ai facut planuri de vacanta? Consulta LISTA tarilor in care intri si iesi fara izolare

07.07.2020, 17:08 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Vrei sa pleci in vacanta, dar inca nu iti e clar ce sa alegi? Ai la dispozitie cateva destinatii de vacanta, din Europa, potrivite pentru acest moment al anului si in care poti calatori fara restrictii.

Grecia, Spania, Italia, Franta, Bulgaria, Cipru si Croatia

Acestea sunt cateva dintre tarile europene in care poti calatori liber, adica fara sa intri in izolare cand ajungi acolo sau la intoarcerea in Romania. Dintre acestea, Spania este ultima adaugata pe lista "verde" a statelor din care poti veni fara sa fii nevoit sa te izolezi cand ajungi in tara.

Belgia, Olanda, Polonia, Germania, Ungaria, Cehia.

Si aceste tari europene ce ti-ar putea trezi interesul sunt incluse pe lista "verde", primele trei fiind adaugate azi-noapte.

Ce trebuie sa stii inainte sa-ti alegi destinatia de vacanta

Cand iti organizezi itinerariul de vacanta trebuie sa tii cont de anumite lucruri, sa fii rabdator si sa indeplinesti anumite formalitati. Daca mergi in Grecia cu masina, prin Bulgaria, stii probabil deja ca multe dintre punctele de trecere a frontierei au fost inchise de Guvernul elen sau pot fi inchise oricand. In plus, trebuie sa completezi, cu cel putin 48 de ore inainte de inceperea calatoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul caruia sa poata fi asigurata evidenta electronica a celor care calatoresc in aceasta tara. Daca esti fan Cipru si vrei sa ajungi pe insula, trebuie sa faci un test PCR cu 72 de ore inainte de calatorie, urmand sa prezinti certificatul de testare la imbarcarea in avion.

Lucrurile stau insa diferit cand vine, vorba, spre exemplu, de Marea Britanie. Daca de la Londra la Bucuresti poti veni fara restrictii, regula nu e valabila si in sens invers. Astfel, daca pleci din Romania catre Marea Britanie sau Irlanda de Nord, de vineri incepand, sa stii ca acolo te asteapta 14 zile de izolare. Alte sase tari din Europa au decis ca persoanele din Romania care ajung pe teritoriul lor sa stea in izolare sau carantina pentru 14 zile. Este vorba despre Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia si Slovacia. Norvegia, Finlanda si Malta sunt tarile care nici macar nu permit, momentan, accesul romanilor pe teritoriul lor, in timp ce Danemarca cere dovada unei rezervari de minimum sase zile de cazare pentru a te primi.

De azi-noapte, pe lista "verde" sunt incluse 44 de state, din care 32 europene, tari pentru care nu se recomanda intrarea in izolare/carantina a persoanelor care sosesc in Romania din acestea. Pana la rezolvarea vidului legislativ din aceste zile, aparut dupa decizia CCR privind carantinarea/izolarea, autoritatile romane nu pot decat sa faca recomandari persoanelor care vin in Romania din alte tari (inclusiv zona galbena), fara ca cineva sa poata fi obligat sa intre in izolare/carantina.

Lista este actualizata saptamanal, in fiecare zi de luni, de Institutul National de Sanatate Publica, si aprobata ulterior de Comitetul pentru Situatii de Urgenta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare