Politic-Social

thumbs

Care sunt cele mai periculoase locuri de munca in timpul pandemiei

14.07.2020, 00:57 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Iata noua dintre cele mai periculoase locuri de munca in timpul pandemiei, potrivit Business Insider.

9. Coafeza

Coafezele intra in contact direct cu clientii pentru o perioada indelungata de timp, ceea ce le pune intr-o situatie de risc.

Alte servicii de ingrijire personala - inclusiv maseurii, manichiuristele si cosmeticienele - sunt de asemenea in categoria ocupatiilor cu risc ridicat.

8. Angajatii din restaurante si serviciile de ospitalitate

Angajatii din restaurante sunt printre cei mai expusi contactarii noului coronavirus.

Munca lor presupune contactul nu numai cu alti angajati, ci si cu foarte multi clienti. De asemenea, ei primesc in mod regulat bani cash, vin in contact cu vase folosite de un numar mare de persoane si fac acest lucru intr-un cadru fara multe dintre precautii, cum ar fi un separator de sticla.

7. Pompieri

Datele arata ca pompierii prezinta un risc mai mare decat politistii de a contacta COVID-19.

In Statele Unite, de exemplu, mai muli pompieri au fost diagnosticati cu Covid-19, unul dintre principalele motive ale raspandirii virusului, fiind acela ca in asteptarea apelurilor de interventie, ei au petrecut mult timp impreuna in spatii inchise.

6. Educatorii si invatatorii

In conformitate cu datele citate de Business Insider, profesorii asistenti, educatorii si invatatorii prezinta un risc ridicat de contactare a virusului, dar cei care lucreaza in gradinite se confrunta cu cel mai ridicat risc deoarece lucreaza cu copii care sunt prea mici pentru a urma protocoalele stabilite si a respecta masurile de igiena.

5. Soferi de autobuz

Conducerea unui autobuz s-a dovedit, de asemenea, una dintre ocupatiile cu cel mai mare risc de a contracta virusul, conform cifrelor Forumului Economic Mondial. Soferii lucreaza in imediata apropiere a altora si sunt expusi unui numar mare de persoane in cursul unei zile.

4. Insotitori de zbor

S-a constatat ca insotitorii de zbor au cel mai mare risc de a fi expusi la boli sau infectii dintre toate profesiile aflate in afara sferei medicale. Acest lucru nu ar trebui sa fie o surpriza, deoarece ei intra in contact strans cu sute de pasageri la fiecare zbor si totul se petrece intr-un spatiu inchis.

3. Asistente medicale

Asistentii medicali se afla in primele linii ale pandemiei si exista sanse foarte mari sa intre in contact cu pacienti infectati, fie ca este vorba de saloanele de terapie intensiva, fie in alte sectii ale spitalelor.

2. Medicii de familie si generalisti

Nu este surprinzator faptul ca medicii de familie prezinta un risc ridicat de a contacta COVID-19. Ei sunt primul contact pentru majoritatea persoanelor care suspecteaza ca ar putea avea virusul, in special in zonele cu capacitati de testare limitate.

Alte tipuri de medici si lucratori medicali, inclusiv specialisti precum chirurgi si anestezieni, sunt, de asemenea, supusi unui risc ridicat.

1. Dentistii

Medicii dentisti au cel mai mare scor de risc pentru contractarea coronavirusului, potrivit analizei Forumului Economic Mondial.

Ei petrec perioade indelungate de timp in imediata apropiere a gurii pacientilor si efectueaza proceduri care produc aerosoli, ceea ce poate transporta virusul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare