Externe

thumbs

Hassan Nasrallah: Organizatia islamista Hezbollah nu depozita munitie in portul din Beirut

07.08.2020, 22:34 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Organizatia Hezbollah nu depozita substante explozive in zona portuara din Beirut, a declarat vineri seara Hassan Nasrallah, liderul miscarii siite libaneze, in contextul anchetei privind cauzele exploziei soldate cu cel putin 157 de morti.
"As vrea sa exclud in mod absolut, in mod categoric, ca in port exista ceva care sa ne apartina. Nu erau arme, rachete, bombe, mitraliere, gloante ori nitrat de amoniu. Nu exista niciun depozit, nimic. Nici acum, nici in trecut", a declarat Hassan Nasrallah intr-un discurs transmis vineri seara de postul de televiziune Al Manar.
Liderul Hezbollah urma sa rosteasca un discurs miercuri, in contextul tensiunilor cu Israelul, dar evenimentul a fost amanat din cauza exploziei produse marti in zona portuara din Beirut. Potrivit noului bilant, cel putin 157 de oameni au murit, iar aproximativ 5.000 au fost raniti in deflagratie, informeaza cotidianul Times of Israel. Alte aproximativ 300.000 de persoane au ramas fara locuinte in urma exploziei.
Israelul, aflat in conflict cu miscarea Hezbollah, a respins speculatiile initiale ca ar fi implicat in explozie. La randul lor, membri ai conducerii organizatiei Hezbollah au negat implicarea in vreun fel a miscarii islamiste, respingand si ipoteza unui atac israelian.
Presedintele Libanului, Michel Aoun, a declarat vineri ca anchetatorii verifica daca explozia produsa in zona portuara din Beirut ar fi putut fi cauzata de o bomba sau de un alt factor extern. "Cauza nu a fost stabilita inca. Exista posibilitatea unei interferente externe printr-o racheta, o bomba ori alta actiune", a declarat Michel Aoun vineri, potrivit agentiei de presa Reuters si cotidianului The New York Times.
De asemenea, anchetatorii libanezi verifica daca deflagratia este rezultatul unui accident si a unui act de neglijenta. Anterior, presedintele Libanului a declarat ca materiale puternic inflamabile au fost stocate in conditii nesigure in port de cativa ani. Ancheta initiala vizeaza un act de neglijenta privind stocarea materialelor explozive. In cadrul investigatiei au fost arestati preventiv 16 functionari ai administratiei portuare si vamale.
Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat ca oficiali militari americani i-au semnalat ca explozia de la Beirut a parut a fi un atac. "M-am intalnit cu unii dintre extraordinarii nostri generali si lor li se pare a fi un atac", a afirmat Donald Trump.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare