Externe

thumbs

Africa incepe un studiu la nivel continental asupra anticorpilor impotriva COVID-19

14.08.2020, 03:46 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

La nivelul intregului continent african a inceput un studiu asupra anticorpilor impotriva coronavirusului, un studiu mai redus indicand faptul ca in realitate au fost infectate mult mai multe persoane decat arata cifrele oficiale, a anuntat joi Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Africa.

Expertii sunt dornici sa cunoasca numarul real de cazuri de COVID-19 din Africa intrucat cazurile de persoane infectate si decesele confirmate au fost relativ reduse pe continentul de 1,3 miliarde de oameni.

Insa sondajele recente din Mozambic au detectat prezenta virusului in toate cartierele din Nampula si Pemba si au descoperit anticorpi dezvoltati impotriva virusului in 5% din gospodariile din orasul Nampula si la 2,5% din orasul Pemba, Mozambicul avand doar 2.481 de cazuri confirmate. Sunt in curs de desfasurare alte studii in capitala Maputo si in orasul Quelimane.

"Cate persoane sunt infectate si asimptomatice pe continentul nostru? Nu stim asta", a declarat John Nkengasong, directorul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Africa. Populatia tanara africana, cu o varsta medie de 19 ani a fost considerata un posibil factor decisiv pentru aceasta situatie.

Noul studiu privind anticorpii va include toate tarile africane, dar cele care si-au manifestat interesul sa inceapa in saptamanile urmatoare sunt: Liberia, Sierra Leone, Zambia, Zimbabwe, Camerun, Nigeria si Maroc, a spus Nkengasong.

Continentul african a atins saptamana trecuta punctul de referinta de 1 milion de cazuri confirmate, expertii din domeniul sanatatii la nivel mondial au declarat insa pentru The Associated Press ca numarul real este estimat a fi de cateva ori mai mare. Au fost confirmate peste 24.000 de decese, iar rata mortalitatii este de 22%.

Grupurile cu cea mai mare expunere la virus au fost vanzatorii din piete, intr-un procent de 10%, fiind urmati de angajatii din domeniul sanatatii, cu un procent intre 5,5% si 7%, politistii, intre 3,7% si 6% si angajatii magazinelor si din alte afaceri intre 5% si 5,5%.

Intr-un sondaj separat, cercetatorii din Kenya, care au testat peste 3.000 de donatori de sange, au spus ca una din 20 de persoane ar putea avea anticorpi anti-Covid-19. Kenya are peste 28.000 de cazuri confirmate. Insa Nkengasong a avertizat ca esantionarea nu a fost o esantionare foarte sistematica si ar trebui interpretata cu atentie.

Nkengasong a mai spus ca Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Africa nu a luat legatura cu Rusia in legatura cu vaccinul pentru COVID-19 anuntat saptamana aceasta. Autoritatile sanitare africane vor sa se asigure ca orice interventie antivirus pe care o vor face "este sustinuta de o buna stiinta", adaugand ca sunt "deschisi tuturor parteneriatelor".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare