Politic-Social

thumbs

Starea de alerta, prelungita din nou in Romania. Hotararea prin care se mentin restrictiile, discutata in sedinta de Guvern

14.08.2020, 07:32 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Incepand cu data de 16 august se prelungeste cu 30 de zile starea de alerta pe intreg teritoriul tarii, instituita prin Hotararea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobata cu modificari si completari prin Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 5/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, prelungita prin Hotararea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, si prin Hotararea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 17 iulie 2020, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare", conform proiectului de HG, ce va fi discutat vineri.

Odata cu iesirea din starea de urgenta, Romania a intrat, pentru prima data, in starea de alerta, la data de 15 mai. Aceasta este a treia oara cand se prelungeste aceasta masura de prevenire a raspandirii infectarilor cu noul coronavirus.

Actuala starea de alerta pe teritoriul Romaniei expira pe 15 august.

Romania a intrat in stare de urgenta in 16 martie si a fost prelungita o singura data pana la 14 mai. Din 15 mai au avut loc primele relaxari ale conditiilor de deplasare, s-au redeschis treptat mall-uri si terase.

Din 15 mai, Romania se afla in stare de alerta si aceasta a fost prelungita luna de luna. Sunt inchise in continuare restaurantele cu servirea in interior, cinematografele si teatrele. Masca este obligatorie in spatiile inchise si anumite spatii deschise, in unele localitati, iar intrunirile sunt limitate la 50 de persoane in aer liber si 20 la interior.

In timpul starii de alerta se pot restrange unele activitati sociale, iar populatiei i se pot impune reguli obligatorii de respectat.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare