Externe

thumbs

Trump blocheaza fondurile postei pentru a impiedica votului prin corespondenta

14.08.2020, 09:31 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Presedintele Donald Trump spune ca se opune suplimentarii fondurllor pentru Serviciul Postal al SUA, deoarece ar stimula votul prin corespondenta, care i-ar favoriza pe democrati la alegerile din noiembrie, scrie BBC .
Trump a sustinut in repetate randuri ca votul prin corespondenta i-ar afecta campania, in conditiile in care sondajele arata ca se afla intr-o cursa stransa cu candidatul democrat Joe Biden.
Democratii au denuntat afirmatia lui Trump, spunand ca pozitia sa este o incercare de a-i impiedica americanii sa-i voteze.
Un numar record de persoane este de asteptat sa voteze prin corespondenta, in contextul pandemiei de coronavirus.
Miercuri, Donald Trump a declarat ca a refuzat sa acorde 5 miliarde de dolari pentru finantarea de urgenta a Serviciul Postal sau 3,5 miliarde de dolari pentru asigurarea securitatii la alegeri, din cauza costurilor foarte mari.
Insa, joi, el a recunoscut ca motivul pentru blocarea fondurilor este legat de opozitia fata de votul prin corespondenta.
"Vor 3,5 miliarde pentru ceva ce se va dovedi a fi fraudulos. Practic, acestia sunt bani pentru alegeri", a comentat el intr-un interviu telefonic pentru Fox Business Network.
"Acum au nevoie de acesti bani pentru ca oficiul postal sa functioneze, astfel incat sa poata lua toate aceste milioane si milioane de voturi", a continuat el. Daca nu facem afacerea, inseamna ca nu primesc banii. Asta inseamna ca nu pot avea vot prin corespondenta, pur si simplu nu pot avea," a adaugat Trump.
In ciuda afirmatiilor lui Trump, exista putine dovezi potrivit carora votarea prin posta favorizeaza frauda electorala sau vreun partid politic.
Un purtator de cuvant al lui Joe Biden a raspuns acuzelor lui Trump: "Presedintele Statelor Unite saboteaza un serviciu de baza pe care se bazeaza sute de milioane de oameni, care isi primesc economiile sau medicamentele prin intermediul postei, pentru ca vrea sa priveze americanii de dreptul fundamental de a vota in siguranta in timpul celei mai catastrofale crize de sanatate publica din ultimii 100 de ani."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare