Politic-Social

thumbs

De la Bullying, la Best Fashion and Tik Tok Influencer, povestea unei clujence care a cucerit retelele de socializare

20.09.2020, 23:49 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Te-ai intrebat vreodata cat de grav poate fi bullying-ul? Lorena Serban iti spune povestea ei care a schimbat-o intr-o tanara de succes.

Lorena are 20 de ani, este din Cluj-Napoca iar din cauza bullying-ului a devenit anorexica, neconstientizand cat de grava era starea in care se afla.

Studenta si-a revenit dupa o perioada de sedinte terapeutice in care a inteles ca problema nu era la ea, ci la cei care o abuzau verbal.

Astazi Lorena este modelul multor tinere, dupa ce in 2017 a inceput sa fie influencer pe Instagram, iar in pandemie a cucerit Tik Tok-ul cu postarile ei.

Tanara a fost desemnata recent ca fiind Best Fashion and Beauty Tik Tok influencer.

"Ceea ce fac pentru online este un vis pentru mine, nu pot sa cred ca lucrul asta, ca oameni ma plac pentru pozele mele, pentru cum sunt eu de fapt. Mie chiar nu-mi vine sa cred ca ajungand de la o persoana foarte nesigura si fara incredere in sine, am ajuns sa pot sa inspir pe altii, mi se pare un lucru wow", spune influencerita din Cluj.

De la 40 de kilograme cat avea inainte, Lorena este in prezent si instructor de Zumba si studiaza nutritia.

"Cand am ajuns la pubertate am inceput sa ma ingras si lucru asta a fost vazut si de colegii mei care au inceput sa rada de mine si sa-mi zica lucruri urate si vazand ca ma afecteaza si ca raspund cumva negativ la insultele lor, au continuat si s-au agravat chestiile astea si m-a afectat foarte foarte tare", povesteste Lorena. "Am ajuns sa mananc un iaurt si mar pe zi. Adica am intrat intr-un cerc din care n-am mai putut sa mai ies", continua tanara clujeanca.

Psihologii spun ca astfel de cazuri nu sunt rare si din pacate bullying-ul este o problema tot mai frecventa.

"Vestea buna este ca bullying-ul poate fi combatut, iar primul pas il contituie constientizarea existentei lui. Cel mai adesea un copil care a fost usor agresat ajunge sa abandoneze scoala de teama de a nu fi din nou agresat. De asemenea in foarte multe situatii se ajunge la tulburari de sanatate mentala cum ar fi depresia, anxietatea, sau tulburarile alimentare si aici ne referim la anorexie si la bulimie", explica psihologul Mirela Stefanescu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare