Economic

thumbs

Pozitia favorabila a lui Biden in sondaje duce la cresterea actiunilor companiilor producatoare de arme

17.10.2020, 16:31 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Actiunile Smith & Wesson Brands si Sturm Ruger au crescut cu circa 8% de la sfarsitul lunii septembrie, reflectand avantajul lui Biden in sondaje de la dezbaterea sa cu Donald Trump. S&P 500 a crescut cu 4% in aceasi perioada.

Temerile cu privire la pandemie, tulburarile civile legate de protestele legate rasism si ingrijorarile cu privire la disputele pe care alegerile prezidentiale le-ar putea genera au dus la o crestere a cererii de arme anul acesta. CEO-ul Smith & Wesson, Mark Smith, a declarat luna trecuta ca industria nu este in masura sa tina pasul cu cererea.

O victorie a lui Biden si a vicepresedintelui Kamala Harris, care sunt in favoarea unei reglementari sporite a armelor de foc, ar putea suscita in continuare cererea de arme de foc - si actiunile producatorilor de arme de foc - in special daca democratii obtin controlul Senatului de la republicani, ducand la majoritati in ambele camere ale Congresului si la facilitarea aprobarii legislatiei.

"In caul alegerii unei administratii Biden-Harris, as anticipa o crestere a vanzarilor de pusti moderne, cu magazii de mare capacitate si munitii corespunzatoare", a spus analistul Aegis Capital, Rommel Dionisio.

Cotele de pariuri realizate de RealClearPolitics reflecta 65% sanse ca Biden sa-l invinga pe Trump, in crestere de la 55% inainte de dezbaterea prezidentiala din 29 septembrie.

Actiunile Smith & Wesson au crescut cu 135% in acest an, in timp ce Sturm Ruger a castigat 51%.

Actiunile lui Sturm Ruger au crescut cu aproape 900% in cei opt ani de la victoria lui Barack Obama din noiembrie 2008 pana la alegerile din noiembrie 2016, pe care Trump le-a castigat. Sturm Ruger a crescut cu doar 10% in anii de mandat ai lui Trump. In aceeasi perioada 2008-2016, S&P 500 a crescut cu aproximativ 113%.

Biden a promis ca va interzice vanzarea de pusti asemanatoare celor militare si cu incarcatoare de mare capacitate, similar cu o interdictie de 10 ani care a expirat in 2004. El promite, de asemenea, sa solicite proprietarilor de arme in stil militar sa le vanda guvernului sau sa le inregistreze.

Actiunile producatorilor de arme au crescut inainte de alegerile din 2016, pe fondul asteptarilor unei victorii a candidatului democrat Hilary Clinton. Victoria lui Trump a dus industria intr-o criza de doi ani, clientii nemaifiind ingrijorati ca isi vor pierde accesul la arme.

Verificarile federale ale clientilor, un instrument de masurare a vanzarilor, au ajuns in primele noua luni ale anului 2020 la 28,8 milioane, depasind recordul de 28,4 milioane de verificari efectuate in anul intreg 2019.

Ponderea celor ce cumpara pentru prima data o arma a crescut la 40% din total la inceputul anului 2020, comparativ cu o medie de 24% din ultimii ani.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare