Cultura si divertisment

thumbs

Parerea lui Obama despre marii lideri. Putin, un baron politic, iar Erdogan, cordial

21.11.2020, 15:47 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In primul volum al memoriilor sale, fostul presedinte american, Barak Obama, ii caracterizeaza pe unii dintre liderii mondiali. Iata cine i-a facut o impresie buna:

Erdogan este o persoana cordiala, iar Angela Merkel o femeie foarte inteligenta. Asa au ramas cei doi lideri europeni in memoria lui Obama. Fostul presedinte si-a lansat recent primul volum de memorii, in care vorbeste despre calatoriile sale in jurul lumii si intalnirile cu liderii lumii.

In volumul "A promised Land", Obama o descrie pe Angela Merkel ca fiind o femeie cinstita, corecta si inteligenta. Fostul presedinte mai spune ca la inceput, cancelarul Germaniei a fost sceptic in privinta discursurilor lui.

"Nu m-am suparat, m-am gandit ca probabil pentru un lider al Germaniei o aversiune fata de demagogie era un lucru sanatos," povestelte Obama.

Si presedintele Turciei s-a numarat printre cei care i-au lasat o impresie buna. Obama spune ca Erdogan era cordial si ii raspundea la solicitari, totusi, acesta i-a creat niste suspiciuni.

"Am avut impresia ca angajamentul sau fata de democratie si statul de drept s-ar putea sa dureze doar cat il ajuta sa ramana la putere"

Vladimir Putin a ramas in amintirea lui Obama drept unul dintre baronii politici pe care i-a intalnit in Chicago. "Duri, descurcareti, lipsiti de sentiment, care vedeau mita, santajul, frauda si violenta ca instrumente ale muncii"

"Duri, descurcareti, lipsiti de sentimente, care stiau ei ce stiau, care nu ieseau niciodata din sfera propriilor experiente si care vedeau patronajul, mita, santajul, frauda si violenta ca instrumente legitime ale muncii lor."

Surprinzator sau nu, Nicolas Sarkozy i-a facut cea mai proasta impresie lui Obama, deoarece fostul presedinte francez este coleric. Mai mult, fostul presedinte spune ca era enervant, din cauza ca gesticula prea mult.

"Discutiile cu Sarkozy erau amuzante si exasperante, mainile lui intr-o miscare perpetua, pieptul i se umfla ca la un cocos, translatorul sau personal era mereu langa el pentru a-i oglindi cu frenezie fiecare gest si intonatie pe masura ce discutia aluneca de la linguseli la ton ridicat si apoi la adevarata perspectiva, niciodata abatandu-se de la interesul sau primar, nedeghizat, care era sa fie in centrul actiunii si sa isi aroge meritele pentru orice era de arogat niste merite".

Primul volum al memoriilor publicate in 18 noiembrie s-au vandut deja in numar record de 890 000 de exemplare in primele 24 de ore de la lansare. "A Promised Land" este asteptat sa fie de departe cel mai vandut volum de memorii din istorie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare