Politic-Social

thumbs

Prima zapada, bucuria cabanierilor. Peste o mie de turisti incantati de ninsoare s-au grabit pe partia din statiunea Ranca

21.11.2020, 19:00 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Daca iti era dor de zapada, sa stii ca iti poti pregati skiurile si saniuta. La Ranca, in Gorj, stratul de zapada are deja peste 10 centimetri, iar curand vei putea sa te dai pe partie. Chiar daca nu va mai ninge, administratorii partiei de ski iti pregatesc zapada artificiala.

Cei mai nerabdatori pasionati de zapada si-au facut repede bagajele si au ajuns deja pe partie. Uite ce distractie a fost azi in statiune.

"Foarte frumos. Am auzit ca a nins si am zis sa venim si noi pentru o tura la sanius", spun unii, in timp ce altii observa ca "s-au schimbat cateva lucruri. Oamenii vin cu masca si sunt mult mai precauti, dar in rest, atmosfera este aceeasi."

Pavel are 6 ani. Locuieste in Craiova, unde acum vremea este rece si mohorata. A vazut pe internet ca ninge la Ranca, asa ca s-a urcat in masina impreuna cu parintii si a venit sa se bucure de prima zapada.

"Parca ar fi ninsoare toamna si chiar asa e", povesteste Pavel. Intrebat ce ii place mai mult, el raspunde: "Ca au venit stirile si ca dau interviu. Mereu mi-am dorit asta!"

"Pana la urma, surpriza este si pentru noi pentru ca este placut, nu e foarte frig. Chiar daca nu au dat drumul instalatiilor pentru ski, putem sa ne dam cu saniuta si nu-i nici foarte aglomerat", spune si Andreea Dinu, mama lui Pavel.

Zapada i-a luat prin surprindere pe proprietarii de pensiuni din zona, care s-au trezit cu o "avalansa" de turisti. Constantin Panescu, proprietarul uneia dintre pensiunile din Ranca, are deja toate cele 15 camere ocupate.

"Preturile sunt asemenea celor din anii trecuti, chiar daca noi avem cheltuieli in plus cu dezinfectanti, cu produse scumpite intre timp. Noi n-am marit preturile deoarece, fiind pandemie, asteptam turistii."

"Este minunata atmosfera aici. Parca mai uiti de tot stresul restrictiilor din ultima vreme", povesteste Luiza Paraschiv, chiar de la Ranca. "Au venit peste o mie de turisti astazi. Cei mai multi de aici, din judetele apropiate, dar sa stii ca am intalnit persoane si din Bucuresti si chiar Cluj."

"E veselie mare pe partie, chiar daca in pensiuni sau la intrarea in restaurante toata lumea trebuie sa poarte masca. Cei mai multi dintre turisti vor petrece doar pana maine, dar vor reveni curand pentru ca se pare ca anul acesta sezonul incepe mai devreme la Ranca."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare