Economic

thumbs

Recrutarile continua, in ciuda pandemiei. Anul 2021 va fi dominat de job-urile remote

13.01.2021, 17:14 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Pandemia a facut sa stea pe loc multe lucruri, dar parca nu si piata muncii. Cel putin pentru unii. Companiile au continuat sa angajeze in 2020 si tendinta se va pastra si in 2021, conform Best Jobs. Domeniul IT a continuat sa faca recrutari anul trecut. Si domeniile precum retail-ul, constructiile, medical&pharma si financiar-consultanta s-au descurcat bine. Aceste domenii chiar au facut mai bine de 60% din totalul recrutarilor de anul trecut. In total, numarul recrutarilor a crescut cu 19% in 2020, comparativ cu 2019.

Sergiu Negut, co-fondatorul Fintech OS, spune ca la interviul electronic scapa mici elemente de limbaj non-verbal, tocmai de aceea este in contract perioada de proba.

"IT-ul, din fericire, e o zona care poate sa prospere, chiar intr-o situatie din aceasta, hai sa ii spunem mai delicata, mai fluctuanta, mai volatila. Cea mai mare diferenta s-a vazut prin faptul ca s-au vazut candidatii prin Zoom, prin Teams, prin mijloace din acestea de videoconferinta, mai degraba decat s-au vazut fata in fata. Impactul asupra dinamicii cautarii de joburi a facut cumva ca oamenii sa tina mai mult la jobul pe care il au pentru ca daca jobul pe care il am acum e sigur si ma cunosc personal cu oamenii cu care lucrez, intr-un fel imi e mai ok sa stau aici decat sa caut altceva. Sunt niste mici nuante de limbaj non-verbal, de atitudine, de lucruri care iti scapa. Sunt niste chestiuni care scapa prin faptul ca nu ai contact vizual real. De aia exista perioade de proba in contractele de angajare", spune Sergiu Negut.

Alexandra Stoiean detine rolul de recrutare in aceeasi firma. Ea spune ca multi candidati nu au dorit sa mearga mai departe din cauza faptului ca era vorba de un start-up.

"Noi facem digitalizare in sectorul financiar si atunci bancile si companiile de asigurari au avut nevoie de digitalizare in perioada pandemiei, digitalizare rapida mai ales, si atunci nevoia noastra a venit si de la numarul mare de proiecte. Anul trecut cred ca s-au alaturat echipei peste 130-140 de colegi. Suntem foarte aproape ca in februarie sa ne dam seama ca fata de anul trecut pe vremea aceasta ne-am dublat echipa. Ne uitam la colegi care au background tehnic, care fac developement pe diverse tehnologii, ne uitam la colegi care vin cu experienta de care avem noi nevoie din sectorul de banking si de insurance, poate cu experienta de business. Ne-am trezit cu candidati care au luat decizia sa nu mearga mai departe cu noi, nu din considerente financiare, nu ca nu era rolul destul de bun, ci pentru ca poate nu aveau destula incredere intr-un start-up. Ce pot sa spun e ca eu cred ca doar acum noi, ca si HR department, avem undeva la 50 de roluri deschise. In urmatoarele doua luni vor veni la pachet cu, nu stiu, poate 50-60 de roluri".

Din totalul recrutarilor de anul trecut: 52%- pozitii de birou 33%- locuri de munca pentru lucratori 15%- functii de management si coordonare echipe

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare