Politic-Social

thumbs

Marian Zlotea a parasit Romania. Fostul sef al Autoritatii Nationale Veterinare a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare

13.01.2021, 19:00 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Marian Zlotea a scris miercuri seara pe Facebook ca este nevinovat, iar condamnarea la 8 ani si 6 luni dispusa miercuri de Curtea de Apel Bucuresti o considera "nedreapta", "data intr-un dosar bazat in totalitate pe doua denunturi neintemeiate date sub presiune de doi inculpati arestati care, ulterior denunturilor, au fost eliberati".

"Toata povestea s-a creionat in jurul actiunilor sociale organizate pe langa biserici in campania electoral din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de coruptie si trafic de influenta fara nicio proba in acest sens. Instanta de fond a Tribunalului Bucuresti a dispus in ceea ce ma priveste o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineinteles ca am considerat-o nedreapta si am atacat-o. Instanta de apel nu a respectat niciun drept la aparare pe tot parcursul procesului schimband in penultimul termen al pronuntarii incadrarea in trafic de influenta fara ca acest lucru sa se fi solicitat de vreuna dintre partile implicate", spune Zlotea.

Fostul europarlamentar PDL considera ca sentinta este nedreapta si "este o plata politica pentru simplul fapt ca nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva sa preia PDL".

"In acest moment, noul PNL format in urma fuziunii cu PDL nu face altceva decat sa arunce peste bord toti liderii vechiului PDL care s-au trezit, in urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat si cei dinainte, cei de care am incercat sa protejez partidul, care au condus tara cu ajutorul institutiilor de forta care acum s-au pus in slujba noii puteri", spune fostul europarlamentar.

Marian Zlotea aduaga ca va ataca aceasta decizie la ICCJ, la CEDO si la toate institutiile europene abilitate pentru a/si dovedi nevinovatia.

"Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea ca nu exista nicio proba care sa ma incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt ca nu am plecat capul in fata detinatorilor puterii absolute. Ultimele alegeri parlamentare si tot ce s-a intamplat cu acestea sunt dovada clara ca democratia a fost confiscata in aceasta tara. In 4 decembrie 2020 am fost amenintat ca daca nu voi renunta la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare in acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat si am plecat din tara si nu am asistat la monitorizarea electorala pe care o desfasuram in calitate de presedinte al ATRNU! In acest moment, stiind de aceasta inscenare de sentinta care urma sa mi se pregateasca am parasit Romania si, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic in alta tara. Cu probele si dovezile pe care le am, inclusiv inregistrarile din dosar care imi dovedesc nevinovatia, imi voi cauta dreptatea la CEDO", spune Marian Zlotea.

Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani si 6 luni pentru fapte pe care le-ar fi facut in perioada cand era presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare