Politic-Social

thumbs

O campanie online condusa de victimele incestului a izbucnit in Franta. Totul a pornit de la acuzatia conform careia analistul politic Olivier Duhamel si-a abuzat fiul vitreg

24.01.2021, 04:03 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Un eveniment traumatizant in copilarie poate sa te afecteze toata viata. S-a intamplat pentru sute de copii in Franta. Acum, victimele au o voce intr-o campanie online care ia proportii.

Mii de oameni au postat in ultima luna mesaje cu hashtag-u l MeTooInceste . Totul a plecat de la cartea scrisa de avocatul Camille Kouchner luna aceasta. In carte, ea il acuza pe analistul politic Olivier Duhamel ca l-a abuzat sexual pe fratele geaman al lui Camille cand acesta avea doar 14 ani. Duhamel e tatal vitreg al celor doi.

Dezvaluirea a pornit un adevarat tsunami de postari. Grupul #NoiToti a publicat pe 16 ianuarie alte 150 de confesiuni. Au urmat alte cateva mii. "Problema incestului este tacerea. De acum, victimele nu mai sunt tacute" spune Madeline Da Silva, cea care a lansat campania #MeTooInceste si grupul #NoiToti.

Confesiunile victimelor

"Aveam 6 ani. A fost fratele meu mai mare. Parintii nu m-au crezut" a spus una dintre victime.

"Era unchiul meu. Obisnuia sa-mi aduca ciocolata" spune o alta. Ilena este doar una dintre miile de fete abuzate si a povestit la TV ce a insemnat campania pentru ea.

ILENA ANGLADE - victima unui incest: In mod ciudat, m-a facut fericita la final. Apoi, tinand cont de context desigur ca nu sunt fericita sa stiu ca exista alte victime si asta e cel mai important. Dar ma bucur ca lucrurile se misca si ca putem vorbi si, putin cate putin ne asiguram ca aceste cuvinte sunt spune si victimele au o voce.

Confesiunile au avut rezultat. Senatul Frantei a aprobat saptamana acaesta o lege care sa le ofere minorilor sunt 13 ani protectie impotriva asalturilor sexuale. Au fost marite si pedepsele pentru agresori. O alta problema este legata de plangerile facute de minori. Cand acestea chiar exista, foarte des copiii sunt convinsi sa schimbe acuzatia de viol in agresiune sexuala. Iar aceasta din urma aduce sanctiuni mai blande.

Campania MeTooInceste are sprijin inclusiv din partea lui Brigitte Macron, sotia presedintelui.

Presedintele Emmanuel Macron promite schimbarea legislatiei . Intr-o postare video pe Twitter, Macron ii sustine pe cei care au avut curajul sa denunte abuzul.

Des vies brisees dans le sanctuaire d'une chambre d'enfant. Des enfances volees lors de vacances en famille, ou de moments qui auraient du etre innocents et ont conduit au pire. Aujourd'hui, la parole se libere. Grace au courage. pic.twitter.com/etHFUU4eRh

- Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 23, 2021

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare