Politic-Social

thumbs

Prima reactie a lui Bill Gates la teoriile conspiratiei care circula de el si despre pandemie. "Oamenii chiar cred asta?"

27.01.2021, 12:18 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Intr-un interviu acordat Reuters, Gates a vorbit de milioanele de postari online si "teorii nebunesti ale conspiratiei" despre el si despre expertul american de varf in boli infectioase Anthony Fauci. "Nimeni nu ar fi prezis ca eu si dr. Fauci am fi atat de proeminenti in aceste teorii cu adevarat rele", a spus Gates. "Sunt foarte surprins de asta. Sper sa dispara. "

Gates a renuntat la functia de presedinte al Microsoft Corp in 2014 si a angajat cel putin 1,75 miliarde de dolari pentru raspunsul global la pandemia COVID-19. Suma include asistenta pentru unii producatori de vaccinuri, diagnostice si tratamente potentiale.

De cand a inceput pandemia, in urma cu un an, milioane de conspiratii s-au raspandit pe internet, alimentand dezinformarea despre coronavirus, originile sale si motivele celor care lucreaza impotriva acestuia.

Acestea includ afirmatii ca Fauci si Gates au creat pandemia pentru a controla oamenii, ca vor sa profite de raspandirea virusului si ca vor sa foloseasca vaccinurile pentru a introduce microcipuri in oameni.

"Oamenii chiar cred asta?", a intrebat Gates. "Va trebui sa invatam cu privire la acest lucru in anul urmator si sa intelegem ... cum se schimba comportamentul oamenilor si cum ar fi trebuit sa reducem acest lucru?"

Gates i-a laudat pe Fauci si pe Francis Collins, seful Institutului National al Sanatatii din SUA, ca "oameni destepti" si "minunati" si a spus ca asteapta cu nerabdare sa-i vada lucand eficient si spunand adevarul sub noua administratie a presedintelui Joe Biden.

In timpul mandatului lui Donald Trump, a spus Gates, a simtit uneori ca Fauci si Collins ar fi fost "singurii oameni sanatosi din guvernul SUA".

"Sunt incantat de echipa pe care Biden a ales-o" pentru a aborda criza sanatatii, a spus Gates.

Gates a spus ca este, de asemenea, multumit ca, sub Biden, Statele Unite s-au alaturat Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare