Politic-Social

thumbs

Restaurantele si cafenele din Constanta se deschid. Rata de infectare a scazut sub 3 la mie

27.01.2021, 12:42 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Prefectul judetului Constanta, Silviu-Iulian COSA, a convocat joi Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru activarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei pe perioada alertei meteo de vreme severa, pentru area incadrarii judetului Constanta in limita de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile mai mare de 1,5 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

Intre altele, autoritatile au votat incadrarea judetului in limita de incidenta cuprinsa intre 1,5 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.

Astfel, exista obligativitatea purtarii mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise.

Este permisa inlaturarea acesteia pentru perioade scurte de timp in vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau bauturi in afara teraselor, cat si pentru desfasurarea activitatilor sportive individuale sau altor asemenea activitati, doar daca persoanele sunt in afara zonelor de trafic pietonal si la minimum 2 metri fata de alte persoane.

Administratorii spatiilor publice deschise au obligatia afisarii la loc vizibil informatii privind obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile respective.

Organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa, cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului.

Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisa.

Organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale este interzisa.

Activitatea cu publicul a restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 06.00-23.00.

Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 06.00-23.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

Masurile sunt valabile si pentru municipiul Constanta, avand in vedere ca rata de incidenta este de 2,59.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare