Politic-Social

thumbs

Surse: PUZ-urile celor cinci sectoare ale Bucurestiului ar putea fi suspendate numai pentru 3 luni, nu pentru 2 ani

25.02.2021, 18:21 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Consiliul General al Capitalei are pe ordinea de zi pentru maine, vineri, 26 februarie suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 si 6 , PUZ-ul coordonator se suspenda pe o perioada de 2 ani, iar constructiile se vor face dupa Planul Urbanistic General din 2000.

Dezvoltatorii spun ca toate proiectele construite pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate si vor inregistra pierderi semnificative.

Dar potrivit surselor ZF , primarul Nicusor Dan nu a adunat suficiente voturi pentru a trece proiectul sau de a suspenda pentru doi ani PUZ-urile. Principala problema ar fi ca reglementarea s-ar face dupa un Plan Urbanistic General realizat in anul 2000, expirat in 2010 si prelungit an de an de atunci.

Primarul Capitalei reclama ieri intr-o conferinta faptul ca "urbanismul din Bucuresti, din ultimii ani, a fost o golanie, iar cele 5 PUZ-uri de Sector reprezinta apogeul acestui tip de urbanism. Am speranta ca in sedinta de vineri a CGMB se va da un semnal clar si se va pune capat acestui tip de dezvoltare care va fi inlocuit cu una sustenabila. De aceea bucurestenii stau blocati in trafic, avem cartiere intregi care n-au scoli, avem un oras care, desi are un potential turistic urias, este prezentat in revistele europene de turism drept cea mai urata capitala europeana".

Pe de alta parte, in Bucuresti isi au sediul toate marile companii, scrie Ziarul Financiar, iar in ultimii 20 de ani niciun guvern nu a fost in stare sa construiasca o infrastructura optima de transport in jurul Capitalei, astfel incat cine nu locuieste in interiorul centurii ocolitoare poate face si o ora si jumatate sau doua pana la serviciu. Mai mult, nu a fost dezvoltata nici infrastructura feroviara, utilizata de navetisti in Europa de Vest, astfel incat singura solutie a fost cresterea densitatii, crestere care afecteaza calitatea vietii, pe masura ce poluarea a crescut tot mai mult.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare