Politic-Social

thumbs

Propunerea lui Nicusor Dan pentru suspendarea a 5 PUZ-uri de sector. Consilierii PNL voteaza reducerea de la doi ani la trei luni

25.02.2021, 18:36 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, anunta ca suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector si lasarea Bucurestiului fara niciun fel de reglementare in materie de urbanism, pentru 2 ani, asa cum propune primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, "inseamna mult".

"Primarul General a inteles argumentele noastre pertinente. Aceasta decizie ar inseamna blocarea oricarui proiect de dezvoltare in Bucuresti, inclusiv a celor care respecta toate normele in vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile in judetele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Si a fost de acord", anunta Violeta Alexandru.

"Avem datoria sa identificam, sa vorbim public despre ele pentru ca nu avem niciun motiv sa ascundem eventuale ilegalitati si, foarte important pentru oras, avem datoria sa corectam cat mai rapid acolo unde s-au identificat probleme. Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constata incalcari ale legii? Primarul va intreprinde masurile necesare ca cei care au facut acest lucru sa plateasca pentru fapta lor. Functionarii care emit certificate de urbanism trebuie sa respecte legea, Primaria trebuie sa ia masuri sa previna orice abuz, Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa isi faca treaba, Procuratura trebuie sesizata, daca e cazul - nu ma feresc sa o spun. Exista un lant de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitala", adauga presedintele PNL Bucuresti.

Violeta Alexandru a cerut primarului general sa lamureasca situatia juridica a celor care au apucat sa depuna documentatia pentru emiterea autorizatiei de constructie, pentru obtinerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obtinute anterior: "In aceste 3 luni asteptam propunerile de corectare ale PUZ-urilor pe care primarul general Dan le considera de natura a incalca prevederile legale. PUZ-urile sectoarelor au fost facute si aprobate de catre administratia PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare si a Gabrielei Firea la Primaria Capitalei) iar abuzurile asupra spatiilor verzi nu vor fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum in panica pentru ca practicile lor, practici ale unor autentici <rechini imobiliari>, vor iesi la iveala. PUZ-urile au fost intrumente de sustinere a pusculitei grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca sa nu ne mai ascundem dupa deget. Toate problemele vor fi extrase si, cu angajamentul primarului general, vor fi corectate".

Violeta Alexandru spune ca PNL nu a votat PUZ-urile coordonatoare atunci cand au fost aprobate.

"Bucurestiul este in risc de infrigement pe acest subiect. Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simt nu poate fi de acord cu betonarea in devalmasie a intregului oras, a parcurilor, a zonelor verzi. Intre castig economic si respect pentru spatiile verzi din oras trebuie sa existe un echilibru. Mai pe scurt - trebuie sa se respecte legea, iar liberalii sustin ca in domeniul constructiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerata nicio incalcare a regulilor. Dar nu pot fi blocate toate pentru ca acest lucru asuma ca toti antreprenorii din Bucuresti incalca reguli si nu este asa. Prin investitiile pe care cei corecti le fac, se colecteaza venituri la bugetul Bucurestiului, dincolo de salariile pe care le platesc pentru angajatii lor.
3 luni de suspendare a actualelor PUZ-uri este suficient. In timp ce curatam, trebuie sa dam acestui oras si o perspectiva corecta de dezvoltare", arata sursa citata.

Consiliul General al Capitalei are pe ordinea de zi de vineri suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 si 6 .

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare