Externe

thumbs

Un grup de diplomati rusi au parasit Coreea de Nord cu o drezina actionata manual

26.02.2021, 08:09 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Un grup de diplomati rusi si familiile lor au fau plecat din Coreea de Nord pcu ajutorul unei drezine actionata manual, din cauza masurilor stricte anti-Covid impuse de autoritatile locale, relateaza BBC.

Cei opt oameni au calatorit cu trenul si autobuzul inainte de a trece granita rusa pe calea ferata.

Coreea de Nord a blocat majoritatea transporturilor de pasageri pentru a limita raspandirea virusului. Tara sustine ca nu a avut cazuri confirmate, dar observatorii contesta aceasta afirmatie.

De la inceputul anului trecut, trenurilor li s-a interzis intrarea sau iesirea din tara. Majoritatea zborurilor internationale de pasageri s-au oprit si ele.

Diplomatii rusi au ramas astfel cu putine optiuni.

Fotografiile postate de Ministerul rus al Afacerilor Externe arata diplomatii pe drezina, cu o multime de valize, intr-un peisaj de iarna ( https://www.facebook.com/MIDRussia/posts/3199799220119497 ).

Principalul "motor" a fost al treilea secretar al ambasadei Vladislav Sorokin, care a actionat drezina pentru a traversa pod de peste raul Tumen.

Acest lucru s-a intamplat dupa ce grupul, care o includea pe fiica lui Sorokin, Varya, in varsta de trei ani, a calatorit 32 de ore cu trenul si doua ore cu autobuzul pentru a ajunge la granita rusa.

Oficialii ministerului i-au intampinat la o statie din partea rusa, iar grupul s-a deplasat apoi cu autobuzul spre aeroportul din Vladivostok.

Masurile stricte anti-Covid impuse in Coreea de Nord au afectat calatoriile, iar trupe suplimentare au fost trimise in zonele de frontiera cu ordin de a bloca orice posibila transmitere a virusului.

In ultimul an, multi diplomati straini au parasit tara, iar ambasadele occidentale s-au inchis.

Majoritatea calatorilor au plecat pe uscat si au trecut granita in China, desi in martie anul trecut a avut loc un zbor catre Vladivostock care transporta diplomati din Germania, Rusia, Franta, Elvetia, Polonia, Romania, Mongolia si Egipt.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare