Politic-Social

thumbs

Primul spatiu de agrement ce traverseaza Sectorul 1 al Capitalei de la nord la sud, inaugurat vineri

26.02.2021, 10:56 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Primul spatiu de agrement care va traversa Sectorul 1 al Capitalei de la nord la sud este inaugurat vineri, anunta primarul Clotilde Armand. Luna viitoare va fi deschis un nou tronson.

Primul sector de promenada are o lungime de aproximativ un kilometru si se afla in dreptul strazilor Madrigalului si Garlei.

Administratia Domeniului Public Sector 1 a igienizat acest sector, a toaletat arborii, a montat banci si cosuri de gunoi si a amenajat o alee din pietris pe toata lungimea acestuia.

Primarul Clotilde Armand spune ca luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde, in dreptul Aleii Matelotilor.

"Pana la sfarsitul acestui mandat ne-am propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri reprezentand intinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare si jogging, spatii pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spatiu expozitional etc. Va fi un spatiu cultural, sportiv, de agrement si de recreere care va contribui la cresterea calitatii vietii locuitorilor Sectorului 1 si nu numai", scrie primarul Clotilde Armand pe Facebook.

In cadrul proiectului "Promenada Verde", Primaria Sectorului 1 si-a propus sa achizitioneze trei terenuri in suprafata de peste 17.000 mp pe malul Lacului Straulesti pentru amenajarea unei baze de agrement si a unor spatii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. Bucuresti Noi nr. 245, detinute in prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA care si-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administratiei locale a Sectorului 1, potrivit edilului. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, in sedinta din 25 februarie 2021, o hotarare prin care se solicita acordul Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru imputernicirea Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru si in numele municipiului Bucuresti, sa achizitioneze imobilele situate in Bucuresti, bd. Bucurestii Noi nr. 245.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare