Politic-Social

thumbs

Reactia Sindicatului Drumarilor, dupa accidentul din Giurgiu, in care un angajat CNAIR a murit: Decidentii taie sporurile

26.02.2021, 12:32 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In accidentul de pe DN 5, din Calugareni, judetul Giurgiu, soldat cu doua persoane decedate si opt ranite, si-a pierdut viata un angajat al CNAIR, care lucra pe masina Companiei de Drumuri.

In acest context, Sindicatul Drumarilor "Elie Radu", care reuneste maimult de jumatate din angajati din CNAIR, trage un semnal de alarma asupra deciziilor guvernantilor, care au ca scop taierea sporurilor muncitorilor institutiei.

"Muncitorii CNIAR lucreaza in conditii grele, iar sporurile pe care le primesc, avand in vedere pericolul continuu la care se expun, sunt intru totul meritate", spun sindicalistii.

Potrivit acestora, barbatul din masina CNAIR care a murit avea 55 de ani si era muncitor din cadrul Sectiei de Productie Bucuresti.

"Nimic nu mai poate alina in momentul de fata durerea familiei sale, careia ii transmitem public condoleante si de care vom fi alaturi, insa este un semnal de alarma in urma caruia decidentii trebuie sa inteleaga pericolul zilnic la care se expun in fiecare zi angajatii institutiei. Facem precizarea ca drepturile salariale ale muncitorilor CNIAR nu sunt mari, iar sporurile acordate, in momentul de fata, sunt esentiale pentru intregirea veniturilor si pentru a duce o viata in conditii decente. Taierea acestora ar fi o decizie profund nedreapta pe care Sindicatul Drumarilor Elie Radu o va contesta. Intelegem necesitatea luarii de masuri pentru reducerea cheltuielilor, insa taierea sporurilor ar echivala cu nerecunoasterea pericolului si greutatilor activitatii prestate de angajatii CNAIR si, implicit, afectarea circulatiei in conditii de siguranta pe drumurile publice", spun sindicalistii.

In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca accidentul a fost provocat de soferul autoturismului, un barbat de 54 de ani, din orasul Popesti Leordeni, judetul Ilfov. Barbatul decedat era pasager in autoutilitara CNAIR, iar femeia decedata era pasager in autoturism.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare