Externe

thumbs

Rusia condamna vehement bombardamentele efectuate de SUA in Siria

26.02.2021, 15:12 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Administratia Vladimir Putin a condamnat vehement, vineri, bombardamentele efectuate de Statele Unite asupra unor pozitii ale grupurilor islamiste proiraniene din Siria, soldate cu cel putin un mort si numerosi raniti.

"Condamnam vehement aceste actiuni. Cerem respectarea neconditionata a suveranitatii Siriei si a integritatii teritoriale a acestei tari", a declarat Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, conform agentiei Reuters. Rusia si Iranul sunt principalii sustinatori internationali ai Administratiei Bashar al-Assad.

Cel putin un militant islamist a fost ucis, iar altii au fost raniti in raidurile aeriene americane efectuate in zona Boukamal din Siria, au declarat surse militare citate de agentia Associated Press.

Statele Unite au atacat, in cursul noptii de joi spre vineri, pozitii militare din Siria ale unor grupuri islamiste proiraniene, ca reactie la atacurile cu rachete care au vizat obiective americane din Irak. "Raidurile aeriene au distrus mai multe pozitii situate la un punct de control utilizat de grupuri militante sustinute de Iran, inclusiv Kait'ib Hezbollah si Kait'ib Sayyid al Shuhada. Aceasta riposta militara proportionata a fost efectuata alaturi de masuri diplomatice, inclusiv consultari cu parteneri din coalitie. Operatiunea transmite un mesaj clar: presedintele Joe Biden va actiona pentru protejarea personalului militar american. In acelasi timp, am actionat in mod deliberat pentru a reduce tensiunile in estul Siriei si Irak", a declarat John Kirby, purtatorul de cuvant al Pentagonului.

In ultimele doua saptamani, obiective americane din Irak, inclusiv Ambasada SUA din Bagdad, au fost vizate de atacuri cu rachete, atribuite unor grupuri islamiste proiraniene. Un civil american a fost ucis, iar altii au fost raniti in atacuri.

Bombardamentele americane intervin in contextul in care Statele Unite si Iranul depun eforturi pentru relansarea negocierilor pe tema Acordului nuclear iranian.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare