Politic-Social

thumbs

Turcan ii raspunde lui Ciolacu in privinta ajutoarelor pentru urmasii medicilor morti de COVID

07.04.2021, 21:11 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Raluca Turcan i-a raspuns, miercuri seara, la Antena 3, lui Marcel Ciolacu. Acesta o acuzase ca nu cunoaste legea in privinta ajutorului acordat urmasilor medicilor decedati in timpul pandemiei de COVID-19.

"In privinta legii care prevede ajutor pentru familiile sau urmasii medicilor morti de COVID, vreau sa mentionez ca cinismul lor (al PSD - n.r.) a mers atat de departe, incat in plina campanie electorala au propus o lege prin care, pe buna dreptate, acordam un ajutor familiilor afectate, insa acel proiect de lege nu continea nici suma care trebuie acordata, nici ce institutie face lucrul acesta, nici o definire clara a categoriilor. De aceea, chiar din prima zi de mandat ne-au spus colegii din institutiile din subordinea Ministerului ca trebuie sa clarificam acest proiect de lege votat in perioada electorala", a spus Raluca Turcan.

Aceasta a precizat ca a fost pregatita o ordonanta de urgenta discutata deja cu Ministerul Sanatatii, in care se clarifica statutul ajutoarelor acordate urmasilor medicilor morti de COVID.

Ciolacu a ironizat-o pe Turcan, miercuri, pentru ca a promis sprijin pentru familiile medicilor care mor de COVID: "Acum fix un an, in aprilie, ati votat legea PSD pentru pensie de urmas".

"Raluca Turcan nu rateaza nicio zi pentru a se face de ras! Astazi ne-a povestit cum va face un proiect care sa ofere sprijin pentru familiile medicilor care au decedat de coronavirus. E clar! Doamna Turcan habar nu are nici macar ce legi a votat! Da, dna Turcan, acum fix un an, in aprilie, ati votat legea PSD prin care familiile medicilor care au pierdut lupta cu virusul sa primeasca o pensie de urmas egala cu 75% din salariul cadrului medical respectiv", transmitea Marcel Ciolacu.

El a cerut guvernantilor sa aplice aceasta lege.

"In loc sa va faceti de ras prin conferinte, mai bine ati aplica legea deja votata si promulgata, dna Turcan! A trecut deja un an de cand nu ati aplicat aceasta lege. Un ministru catastrofa! Asta sunteti! Nu stiti nici ce votati. Nu stiti nici ce vorbiti. Nu intelegeti nimic. Nu va pricepeti la nimic. Plecati urgent acasa!!! P.S. Si pentru acest motiv, dar si pentru multe altele, vom depune motiune simpla impotriva ministrului Muncii! Trebuie sa plecati acasa! Demisa, daca nu va dati seama singura de ce trebuie neaparat sa plecati", conchide liderul social-democrat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat dupa sedinta de miercuri a Guvernului ca sunt discutii pentru acordarea unor ajutoare familiilor medicilor care mor din cauza Covid-19.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare