Politic-Social

thumbs

Scoala facuta superficial. Elevii nu isi dau interesul la materiile importante

04.05.2021, 10:58 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Orele online au afectat ritmul de predare la clasa. Din aceasta cauza, unii profesorii au fost mai indulgenti si au dat note mari mai usor, chiar daca majoritatea elevilor invatau superficial.

Cristian Rusu, elev in clasa a XI-a, spune ca daca primeste un 10 la chimie o sa il faca sa creada ca e bun la acea materie, cand de fapt realitatea e alta. El pledeaza pentru o evaluare reala.

"Ei (profesorii - n.r.) fac o chestia rea, dar cu intentii bune. In perioada asta cu pandemia, multi - imi pare rau sa spun - copiaza, nu mai stai sa inveti, iti pui foi pe pereti. Pana cand nu o sa ne intoarcem fizic la scoala noi o sa continuam sa invatam superficial, este ceva inevitabil", spune Cristian Rusu.

Cristina Despinescu este parinte a doi copii. Spune ca e de asteptat ca profesorii sa fie ceva mai indulgenti pentru ca in online nu e atat de usor de predat.

"Atata timp cat evaluarea nu este standardizata, normal ca fiecare profesor va face evaluarea dupa propriile sale opinii si va corecta dupa propriile sale pareri", este de parere parintele..

Radu Gologan este profesor de matematica si vorbeste despre cum predarea mot-a-mot la unele materii este necesara si ca notele nu se dau chiar atat de usor.

"Copii care vor sa faca scoala ,nu invata mot-a-mot si stiu sa inteleaga ce e vorba. Sunt scoli in care notele sunt, mai ales la gimnaziu, notele sunt toate 10 si dupa aceea cand ajung elevii respectivi la un liceu de elita notele devin sub 7", explica profesorul Gologan.

Cei care s-au descurcat mai bine decat noi in aceasta perioada sunt tarile nordice. Carmen Anghel, profesoara de matematica in Suedia, explica modul cum se face notarea elevilor in Suedia.

"Accentul se pune pe feedback, sa te dezvolti tu ca om, decat pe cunostinte de moment. Accentul se pune foarte mult in clasa a noua, iar acolo primesti tot ajutorul posibil. Se face tot posibilul ca copilul sa isi realizeze visurile", a spus profesorul de matematica din Suedia.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare