Externe

thumbs

Agresorul lui Emmanuel Macron a fost condamnat. Ce pedeapsa a primit

10.06.2021, 18:32 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Individul care l-a agresat pe presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a fost condamnat, joi, la patru luni de inchisoare cu executare si alte 14 luni cu suspendare, in cadrul unui proces derulat prin procedura rapida.
Procurorii au cerut 18 luni de inchisoare pentru Damien T., individul care l-a agresat pe Emmanuel Macron, catalogand incidentul drept "inadmisibil".
Damien T., un individ in varsta de 28 de ani care este simpatizant al Miscarii "Vestele galbene", l-a agresat pe Emmanuel Macron pe 8 iunie, in cursul unei vizite in localitatea Tain-l'Hermitage, departamentul Drome, in sud-estul Frantei.
Autorul atacului a recunoscut fapta, dar sustine ca nu a intentionat sa il atace pe Emmanuel Macron in acest mod. "Actul este regretabil, dar nu am intentionat sa il comit", a spus el. Individul a declarat ca stabilise cu un complice, care a fost de asemenea arestat, sa il atace pe Emmanuel Macron cu oua sau cu bucati de tarta.
"Macron reprezinta decaderea tarii noastre", a afirmat agresorul, subliniind ca a fost "dezgustat" cand l-a vazut pe Emmanuel Macron apropiindu-se de el, astfel ca l-a palmuit.
"M-am simtit investit de ceea ce reprezinta Vestele galbene si de poporul francez in general", a spus atacatorul.
Complicele agresorului, Arthur C., va fi judecat pentru detinere ilegala de arme, dupa perchezitiile efectuate la domiciliul acestuia, informeaza postul BFMTV.
Dupa incident, Palatul Elysee a comunicat ca Emmanuel Macron a fost vizat de o "tentativa de palmuire", sugerand ca presedintele a reusit sa se fereasca de agresiune. Cei doi suspecti au fost imediat imobilizati si retinuti de agentii de securitate, iar ulterior au fost arestati preventiv.
Incidentul s-a produs in timp ce Emmanuel Macron se afla in a doua etapa a unui "tur al Frantei", un turneu care are rolul de a "lua pulsul tarii", conform Palatului Elysee. Opozitia considera ca este un turneu electoral, inainte cu doua saptamani de alegerile regionale si cu mai putin de un an inaintea scrutinului prezidential.
Emmanuel Macron a declarat ca se simte bine dupa incident, pe care l-a catalogat drept un act "izolat" generat de "indivizi ultraviolenti".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare