Politic-Social

thumbs

Cine este Atena-Adriana Groza, propunerea USR PLUS pentru functia de guvernator al Deltei Dunarii

10.06.2021, 22:06 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Prin intermediul unui comunicat de presa, USR PLUS anunta ca o propune pe Atena-Adriana Groza in functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Reprezentantii aliantei politice sustin ca Atena-Adriana Groza are o experienta de peste 20 de ani in conservarea biodiversitatii, dezvoltarea durabila si managementul ariilor naturale protejate, atat la nivel national, cat si la nivel european si international, dar si in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene sau nationale.

Atena-Adriana Groza este in prezent secretar general si expert-cheie in conservarea biodiversitatii in cadrul Asociatiei Pentru Dezvoltare Durabila Dakia, Bucuresti, care asigura administrarea ariilor naturale protejate din Podisul Nord Dobrogean.

In comunicatul de presa mai scrie ca si-a inceput cariera profesionala in 1998, in Ministerul Mediului, unde doar dupa cateva luni de la angajare a reusit sa faca din Romania primul stat candidat la aderarea la Uniunea Europeana, participant la Programul LIFE al Comisiei Europene.

Ulterior, a devenit responsabila cu adoptarea acquis-ului comunitar in domeniile protectia naturii si organisme modificate genetic.

Atena-Adriana Groza are 51 de ani si este din Bucuresti. Detine un master in Biologie, obtinut la Universitatea din Bucuresti si a absolvit Facultatea de Biologie din Capitala.

"Am dorit inca de la inceput sa avem un proces de selectie transparent, care sa porneasca de la nevoile institutiei, dar si de la asteptarile celor a caror viata sau activitate depinde de delta. In urma unui proces care a implicat actorii socio-economici si institutionali locali din delta, dar si cu sprijinul companiei de recrutare, avem azi o propunere pentru pozitia de guvernator. Ii multumesc lui George Leca pentru moderarea acestui proces, precum si partenerilor de la Stein pentru sprijinul profesionist in procesul de selectie", a declarat copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos.

Procesul de selectie pentru functia de guvernator al ARBDD a inceput pe 4 februarie.

"Delta primeste o noua sansa. Niciodata in procesul de selectie al guvernatorului Deltei Dunarii nu a existat o selectie atat de riguroasa. Lucrurile se fac cu oameni competenti si valori corecte. Am incredere ca in urmatorii ani locuitorii din Delta Dunarii si iubitorii de natura vor primi vesti excelente cu privire la acest paradis al biodiversitatii", a spus vicepremierul Dan Barna, copresedinte USR PLUS.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare