Politic-Social

Program de monitorizare a calitatii aerului din scoli. Senzori instalati in 17 unitati de...

Program de monitorizare a calitatii aerului din scoli. Senzori instalati in 17 unitati de invatamant din mai multe sectoare

17.06.2021, 19:35 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Pentru ca poluarea a devenit o problema majora, Asociatia Romana pentru Smart City a lansat astazi programul national de monitorizare a calitatii aerului din scoli. Programul isi propune sa ofere un aer mai sigur si mai curat scolilor din Romania.
Teodora Iacob, presedinta a Asociatiei Nature Talks, este unul dintre colaboratori si a vorbit despre obiectivul initiativei.
"Pana in acest moment am instalat senzori in 17 unitati de invatamant din mai multe sectoare. Scopul este sa aratam o radiografie la zi, sa vedem care este situatia din scoli, pentru ca este un loc in care copiii petrec foarte mult timp. O sa mergem in aceste scoli cu ore de mediu interactive prin sa le explicam copiilor cum actioneaza poluarea.", a spus Teodora Iacob.
Alina Buhus este directoarea Scolii Gimanziale Regina Maria si este incantata de idee. Aceasta spune ca elevii s-au implicat in activitati de protectia mediului de cand au aflat de proiectul cu senzori din scoala.
"Ne ajuta sa crestem calitatea actului educational, pentru ca ne dorim sa crestem absolventi, sa ii crestem, sa ii formam. Absolventi capabili sa faca fata provocarii acestei lumi.", a spus Alina Buhus.
Ana Maria Paladus este expert in educatie si sustine ca programul ii ajuta pe copii sa se dezvolte si pe alte planuri.
"Daca sunt si ghidati putin de catre cadre didactice, pornind de la ce inseamna calitatea aerului, se pot face discutii foarte ample legate de trafic, consumul de combustibil fosil, schimbari climatice, industrii poluatoare si asa mai departe. Deci poate sa fie o poarta de intrare intr-adevar spre foarte multe subiecte.", a explicat Ana Maria Paladus.
In continuare, dezvoltatorii vor sa realizeze o aplicatie care sa masoare calitatea aerului. Ea va fi disponibila din toamna si parintii vor stii daca isi pot duce copiii la scoala sau nu, in caz ca au probleme de sanatate influentate de calitatea aerului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare