Economic

thumbs

Tarom a inceput restructurarea: Vor ramane 1.316 angajati, aproape jumatate fata de 2017

30.07.2021, 23:25 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Compania trebuie sa renunte la circa 80 de angajati. Potrivit unui document intern, initial erau vizate 214 angajati, in martie, cand a fost depus planul la Comisia Europeana, insa dintre acestia o parte au ales sa plece.

Pentru comparatie, Tarom avea in 2017 circa 2.500 de angajati, numar care a scazut treptat - 1.900 de angajati in 2019 si 1.600 la inceputul acestui an.

Incepand cu luna iunie a acestui an Tarom are un nou director general, Catalin Radu Prunariu, care lucreaza de 12 ani in cadrul operatorului aerian, inclusiv ca pilot, ultima functie detinuta fiind cea de director operatiuni zbor. Catalin Prunariu isi propune sa implementeze un model de operare eficient, prin adaptarea rolului companiei pe piata de transport aerian, atat la nivel national, cat si european, in scopul asigurarii profitabilitatii si a stabilitatii pe termen lung.

Noul manager preia conducerea intr-o perioada dificila pentru industria aeronautica si pentru Tarom, companie care se confrunta cu probleme financiare serioase.

Sectorul transportului aerian de pasageri a inregistrat o scadere semnifi£cativa in 2020, de peste 60% fata de anii anteriori, generand pierderi insemnate pentru operatorii din acest sector.

Potrivit unui comunicat anterior al Tarom, intr-un context de piata extrem de dificil, redresarea companiei intr-un termen scurt a devenit critica, fiind necesar ca masurile de reducere de costuri implementate deja in perioada de lockdown (somaj tehnic pentru categoriile de personal cu activitate redusa, desfiintarea mai multor agentii interne si externe, implementarea unui program de plecari voluntare, reducerea cheltuielilor de operare, conservarea aeronavelor la sol) sa fie dublate de masuri cu impact pe termen mediu si lung.

Din 2008, Tarom a acumulat pierderi de peste 1,8 miliarde de lei, iar anul trecut, potrivit unor estimari a putea avea un minus de peste 315 mi£lioane de lei (circa 65 de milioane de euro), la rivalitate cu pierderile enorme din 2010, cand firma a avut pierderi de 332 de milioane de lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare