Politic-Social

thumbs

Sindicat: Dogma PCR (pile, cunostinte, relatii) este inca bine consolidata in sistemul politienesc

14.10.2021, 00:00 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Presedintele executiv al Sindicatului National al Politistilor din Romania SNPR DECUS, Bogdan Banica, a participat miercuri la sedinta de dialog social care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne si care a fost condusa de secretarul de stat Aurelian Paduraru.

Conform liderului sindical, principala problema a politistilor este cea legata de inechitatea salarizarii si de neaplicarea Legii unice a salarizarii. "Ca de fiecare data, ministeriabilii au aruncat punga cu mizerie in curtea Ministerului Finantelor, a Ministerului Muncii si a Guvernului Romaniei, cu justificari puerile ca tot ce tine de Ministerul Afacerilor Interne, informari, solicitari, etc., au fost efectuate si ca nu depinde de ei aceasta problema. Bifat, <rezolvat>, operatie reusita - pacient decedat", a transmis Bogdan Banica.

Acesta sustine ca a atras atentia asupra faptului ca nu se respecta recomandarea MAI de a se aproba rapoartele de mutare ale politistilor de la o subunitate la alta inainte de desfasurarea concursurilor de incadrare directa.

"Insusi Ministerul Afacerilor Interne permite, in perfecta cunostinta de cauza, crearea unui cadru legislativ pentru comiterea de abuzuri din partea sefilor de unitati, cu privire la aprobarea/neaprobarea rapoartelor de mutare, discretionar, dupa bunul plac, transformandu-i pe acestia in mici Dumnezei care fara transparenta decizionala, se joaca cu destinele subordonatilor. Am solicitat elaborarea unei proceduri interne sau modificarea OMAI 140/2016 privind activitatea de management resurse umane, prin care sa se specifice clar, transparent si punctual conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un angajat pentru a i se aproba raportul de mutare. Excluzand telefoanele pe firul scurt, relatii de nepotism cu sefi de institutii, excluzand dogma PCR (pile, cunostinte, relatii), care este inca este extrem de bine consolidata si in sistemul politienesc", mai arata liderul sindical.

Acesta mai precizeaza ca Directia Logistica le-a comunicat sindicalistilor ca va lua o decizie in ceea ce priveste modelul, calitatea, materialul din care se vor confectiona noile uniforme, dar ca vor fi consultati ulterior cu privire la acestea.

"Fireste, nu am putut fi de acord cu aceasta abordare, in sensul in care se iau decizii la nivel institutional, dupa care suntem convocati pentru a fi convinsi ca au luat cea mai inteleapta decizie. Am solicitat sa fim consultati in mod real si sa fim invitati la grupurile de lucru in care se analizeaza propunerile uniformei de serviciu, in urma solicitarii mele dispunandu-se sa fim invitati la grupurile de lucru pe arme (IGPR, IGPF, IGI, etc.). Per general insa, am asistat din nou la un meci de ping-pong, in care la sedintele de la minister, reprezentantii M.A.I. arata cu degetul spre IGPR/IGPF pentru solutionarea problemelor, iar cand participam la sedintele organizate de arme, conducatorii acestora ii indica pe reprezentantii ministerului ca fiind decidentii ce au competenta de solutionare a doleantelor. Un meci ieftin, trist, searbad, in urma caruia ca si pana acum, de pierdut au simplii angajati si implicit societatea civila", a mai aratat Bogdan Banica.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare