Politic-Social

thumbs

Restrictiile anuntate de Iohannis. Masca redevine obligatorie peste tot, acces doar in baza certificatului verde la aproape toate activitatile, noaptea vor putea circula doar vaccinatii

20.10.2021, 19:18 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Seful statului le transmite romanilor ca daca vor sa termine cu pandemia, sa se vaccineze: "daca vreti sa nu ajungeti la spital si sa nu ajungeti la terapie intensiva, vaccinati-va, nu-i credeti pe cei care va mint. Singurul lucru care se intampla daca va vaccinati este ca scapati de boala si scapati de formele grave de boala, iar noi, ca si societate, scapam de aceasta pandemie".
"Vreau sa fiu foarte clar din capul locului: daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie este vaccinarea. Vaccinarea opreste pandemia. Stiu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu este asa. Haideti sa vedem ce se intampla in lume: in vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat in masa, 70 - 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. In partea noastra, unde o parte este reticenta din varii motive reticenta la vaccinare, suntem in plina pandemie, iar la noi in Romania s-a declansat o adevarata catastrofa cu sute si sute de decese in fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infecteaza zilnic", a declarat, dupa intalnirea cu cei care au gestionat pandemia, presedintele Klaus Iohannis.
In ce priveste scolile, Iohannis afirma ca sunt "puternic afectate si prin elevii care sunt infectati, dar si prin profesori, invatatori care se imbolnavesc". Astfel, incepand de luni, intra in vacanta nu doar elevii din ciclul primar, ci si cei de gimnaziu si liceu, timp de doua saptamani.
Tot de luni, masca redevine obligatorie peste tot: atat in interior, cat si in exterior, la targuri, in cinematograf si pe strada: "este obligatoriu sa aveti masca".
"Pana cand se conving romanii sa se vaccineze, este nevoie de restrictii"
Presedintele Klaus Iohannis a mai spus ca Guvernul are in pregatire mai multe restrictii pentru persoanele nevaccinate, intre care restrictii pe timp de noapte si certificat verde in majoritatea activitatilor zilnice. Restrictiile se vor aplica de luni, a spus, miercuri seara, presedintele Iohannis.
Presedintele Klaus Iohannis a spus ca desi este "regretabil", trebuie sa fie instituite restrictii, iar acestea vor intra in vigoare de luni.
"Guvernul va hotari in cel mai scurt timp, cel tarziu vineri, foarte concret ce restrictii intra in vigoare, asta dupa ce Comitetul National si experti in materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme si le vor transpune si in limbaj juridic", a spus Klaus Iohannis.
Presedintele a dat doar cateva exemple in ceea ce priveste restrictiile.
"Va fi restrictionata circulatia in noaptea, exceptie facand ce vaccinati si cei care, cu legitimatie de serviciu au o treaba legitima de rezolvat. In timpul zilei, la majoritatea activitatilor, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinati, din pacate, vor avea o sumedenie de restrictii", a mai spus Klaus Iohannis.
Presedintele a spus ca restrictiile se vor domoli pe masura ce lumea intelege sa se vaccineze si Romania va scapa de pandemie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare