Externe

thumbs

O femeie a fost condamnata la inchisoare dupa ce a lasat un copil de 5 ani sa moara in soare

26.10.2021, 14:11 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Tribunalul Regional Superior din Munchen a gasit-o pe femeie, identificata doar ca Jennifer W., vinovata de crime impotriva umanitatii, precum si pentru ca este membra a unui grup terorist strain, a declarat pentru CNN purtatorul de cuvant al instantei, Florian Gliwitzky.

Jennifer W. locuia in Irak impreuna cu sotul ei, luptator ISIS, in 2015, cand acesta a cumparat ca sclavi o femeie yazidi si pe fiica ei de cinci ani.
Gliwitzky a declarat ca sotul acesteia, care se confrunta cu un proces separat la Frankfurt, a supus femeia yazidi si pe fiica ei la "abuzuri zilnice". "Fiica in varsta de 5 ani a fost abuzata prin lovituri in cap si impingeri pe podea, care au fost atat de puternice incat copilul s-a ranit la umar", a declarat Gliwitzky. "Sotul a legat copilul cu o lesa si l-a lasat in soare arzator in curte. Cand Jennifer W. a gasit copilul asa, i-a spus sotului ei ca trebuie sa faca ceva, altfel copilul va muri. Cu toate acestea, ea nu a facut nimic pentru a salva copilul", a continuat el.
Mama fetitei a fost principalul martor la proces si se afla in sala de judecata cand a fost pronuntata sentinta, potrivit unei declaratii a echipei sale juridice, din care a facut parte si avocata specializata in drepturile omului Amal Clooney.
Declaratia a inclus un citat din partea femeii, care a spus: "A fost foarte dificil pentru mine sa aud verdictul de astazi. Toate amintirile mi-au revenit in minte. Ma bucur ca, dupa sase ani, tribunalul german a stabilit ca acuzatul este responsabil pentru moartea fiicei mele, dar nicio sentinta din lume nu o va aduce inapoi".
Avocatii femeii au declarat ca acuzatul "se crede ca este primul membru ISIS care a fost judecat in lume pentru crime internationale comise impotriva victimelor yazidi".
Procesul a durat 77 de zile. Jennifer W. a negat acuzatiile, iar echipa sa de aparare are acum o saptamana la dispozitie pentru a depune un apel la Parchetul General din Germania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare