Externe

thumbs

Cum arata un program de guvernare in Germania. Iata obiectivele coalitiei care pune capat erei Merkel

24.11.2021, 16:51 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Conform acordului politic, Partidul Social-Democrat (SPD) va detine postul de cancelar al Germaniei, precum si Ministerul Apararii, cel de Interne, al Constructiilor si Locuintelor, Muncii si Protectiei Sociale, Sanatatii si Cooperarii Economice. Cancelar va deveni Olaf Scholz, care pana acum a fost vicecancelar si ministru de Finante in Guvernul Angela Merkel.

Alianta '90/Verzi va primi postul de vicecancelar, dar si Ministerul Economiei si Climei, Ministerul de Externe, cel al Familiei, al Economiei, al Agriculturii si Mediului.

Partidul Liber-Democrat (FDP) va avea Ministerul Finantelor, Ministerul Justitiei, al Transporturilor si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Annalena Baerbock, care a fost candidatul Aliantei '90/Verzi la functia de cancelar in scrutinul parlamentar din septembrie, va deveni ministru de Externe. Ministerul Economiei si Climei ar urma sa fie condus de Robert Habeck, copresedinte al Aliantei '90/Verzi. Christian Lindner, liderul Partidului Liber-Democrat (FDP), va deveni ministru de Finante in noul guvern de la Berlin.

Principalele puncte ale programului de guvernare: - salariul minim va fi majorat la 12 euro pe ora, iar cetatenii germani vor avea drept de vot incepand de la varsta de 16 ani, conform publicatiilor Focus si Bild; - pensiile nu vor fi diminuate si nu va fi crescuta varsta de pensionare; - vor fi construite 400.000 de locuinte anual, iar preturile chiriilor vor ramane plafonate; - Germania va face investitii masive in dezvoltarea sistemelor de energii regenerabile, inclusiv in hidrogen; pana in anul 2030, Germania trebuie sa reuseasca asigurarea a 80% din necesarul de electricitate din energii ecologice; - Germania va face investitii in tranzitia digitala, inclusiv pentru sistemul de invatamant; - salariile personalului din centrele de asistenta medicala vor fi majorate; - va fi creat un nou sistem decizional pentru gestionarea crizei pandemiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare