Politic-Social

thumbs

Cand se deschid si care sunt conditiile de acces la principalele targurile de Craciun din Romania

25.11.2021, 13:02 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In perioada 26 noiembrie - 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piata Universitatii, Primaria Municipiului Bucuresti, va deschide Bucharest Christmas Market, eveniment care "isi propune sa readuca spiritul sarbatorilor de iarna in inima orasului".

"La cea de-a XIV-a editie a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alaturi de cei dragi in aer liber, intr-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat in Piata Universitatii are o inaltime de 15 metri, este reutilizabil si ecologic, creat din lemn si impodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzica ambientala si momente speciale dedicate sarbatorii Craciunului", se arata in prezentarea targului.

Anul acesta, evenimentul se va desfasura in conditii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual.

Astfel, pentru o gestionare adecvata a numarului de vizitatori, esentiala din motive de sanatate si siguranta accesul in targ se va face pe baza de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizarii evenimentului.

Pretul biletului care asigura o intrare/zi la targ este de 5 lei la achizitionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locatie. Copiii cu varsta pana in 12 ani beneficiaza de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile incepand cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, functioneaza pe toata durata de desfasurare a evenimentului Bucharest Christmas Market. Bilete sunt disponibile online pe Entertix.ro

Conform legislatiei in vigoare, accesul participantilor se realizeaza in limita a 30% din capacitatea spatiului de desfasurare a evenimentului si este permis doar persoanelor vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2, in baza prezentarii Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptati de la prezentarea acestor documente copiii cu varsta mai mica sau egala cu 12 ani, insotiti de o persoana majora care se afla in una dintre situatiile prevazute mai sus.

Organizatorii au obligatia de a scana codul QR fara a retine niciun fel de date sau informatii din certificatul verificat. Purtarea mastii de protectie este obligatorie (exceptie: copiii cu varsta mai mica de 5 ani). La intrare, toti participantii vor trece printr-un triaj observational/termoscanare.

Sibiu Targ Craciun

La Sibiu targul se va deschide tot vineri, pe 26 noiembrie. Targul de Craciun din centrul Sibiului se va deschide doar pentru cei care au certificat verde, au anuntat, miercuri, organizatorii. Evenimentul va avea loc in interiorul unui perimetru inchis, care va permite verificarea. In cazul copiilor sub 12 ani, accesul se va face doar insotiti de un adult care trebuie sa indeplineasca unul dintre criterii, vaccinare anti-Covid sau trecere prin boala.

Acest targ va fi deschis intre orele 11.00 si 21.00, incepand de vineri, pana in 2 ianuarie.

"Ne-am concentrat toate eforturile inspre a oferi o experienta cat mai in siguranta, pentru toti participantii, atat public cat si expozanti. Avem incheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii si institutii, pentru a oferi publicului o experienta cat mai placuta, chiar si in aceste conditii atipice", a declarat organizatorul Targului de Craciun, Andrei Dragan Radulet.

Voluntarii Crucii Rosii vor testa saptamanal toate persoanele care lucreaza la Targul de Craciun.

Cea mai cautata atractie in ultimii ani, gigantica roata panoramica, revine in Piata Mare pe toata durata Targului de Craciun. De asemenea, patinoarul va fi functional inca de la deschidere si pe intreaga durata a evenimentului. Cei mici si cei mari vor putea patina in fiecare zi, intre orele 09.30 si 21.00. Cei care nu au echipament il pot inchiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei, iar biletul de intrare tot 15 lei.

Cluj Targ de Craciun

Targul de Craciun din Cluj-Napoca va avea loc in acest an in perioada 26 noiembrie 2021 - 31 decembrie 2021. Primarul Emil Boc, a declarat, vineri, la un post de radio local, ca doar putin peste 2000 de clujeni vor avea acces simultan la editia din acest an a Targului de Craciun.

"Conform legilor in vigoare astazi, se poate organiza Targul de Craciun cu procent de 30% din capacitatea spatiului. Avem in Piata Unirii 7.000 de metri patrati, iar 30% inseamna maxim 2.100 de persoane simultan in targ. In conditiile acestea, targul se va organiza intr-un format restrans, se va renunta la aproximativ 35 de casute, fata de 2019. Vor fi 46 de casute cu produse traditionale, obiecte artizanale realizate de mesteri populari, casuta lui Mos Craciun, cupola de lumini, bradul si animatie stradala. Nu va fi scena, tocmai pentru a fi mai mult spatiu si liber, programul artistic va fi doar in zona bradului", a transmis primarul Emil Boc, informeaza monitorulcj.ro. Intrare este libera si pe baza certificatului digital COVID-19.

Si la Timisoara si Oradea vor avea loc targuri de mai mici dimensiuni.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare