Economic

thumbs

Vlad Voiculescu: Nici bucurestenii, nici primaria nu pot suporta pretul crescut al energiei termice

26.11.2021, 12:50 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Vlad Voiculescu sustine ca primarul general a explicat propunerea sa de crestere a pretului pentru apa calda si caldura cu peste 70% pentru bucurestenii conectati la sistemul centralizat de termoficare., dar a omis sa prezinte "un adevar simplu".

"Un adevar simplu pe care domnul primar nu l-a pronuntat in pozitiile sale este acesta: nici bucurestenii - sau cel putin parte din ei, nici Primaria Generala nu pot suporta sarcina grea a pretului crescut al energiei. In scenariul propus de catre domnul primar si respins de USR PLUS, bucurestenii ar plati 70-80% in plus, iar subventia platita in plus de municipalitate pentru a acoperi diferenta de pret ar fi de 320 milioane lei, pe langa cei 950 milioane lei cat se plateste in prezent. Pentru multe familii va fi prea mult, iar pentru Primarie este de negandit", a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, este nevoie de sprijin de la guvern si este inadmisibil ca Primaria Bucurestiului sa nu obtina nicio sustinere din partea guvernului, asa cum alte primarii din tara deja au primit.

"Este de asemenea nevoie de masuri concrete pentru protectia celor vulnerabili care nu pot suporta cresterea facturii in prag de iarna - masuri pe care primarul general trebuie sa le prezinte si este de asemenea nevoie de un plan concret de investitii asumat de Primarul General", a mai scris Voiculescu pe reteaua de socializare.

Acesta a reamintit cererile facute de USR Bucuresti primarului in urma cu o saptamana:

Sa prezinte public ce suma a obtinut de la Guvernul PNL pentru incalzirea bucurestenilor pentru aceasta iarna; Sa isi asume public o strategie de iesire din aceasta criza, din care sa reiasa clar la ce preturi se pot astepta bucurestenii pentru apa calda si caldura; Sa isi asume public un plan de investitii concret, etapizat cu termene, in care sa fie incluse centrale de cvartal in zonele cele mai afectate de la capatul coloanei, centrale care sa fie operate in parteneriat si cu fonduri de la primariile de sector; Sa prezinte masuri prin care persoanele vulnerabile sa fie protejate de aceasta criza a termiei, suplimentar fata de ce ofera legea consumatorului vulnerabil.

Primarul general al Capitalei Nicusor Dan a declarat vineri ca a propus ca pretul pe care sa il plateasca bucurestenii pentru gigacalorie, de la 1 decembrie, sa fie 280 de lei, fata de 164 de lei cat este in prezent.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare