Economic

thumbs

Previziuni sumbre: Preturile in constructii si in comert vor creste salbatic

29.11.2021, 10:09 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Managerii mai preconizeaza o relativa stabilitate a activitatii in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si servicii, aaprecum si o relativa stabilitate a numarului de salariati in industria prelucratoare si servicii.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna noiembrie 2021, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -3%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se va inregistra crestere accentuata (sold conjunctural +60%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare.
Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +37%).

Potrivit estimarilor din luna noiembrie 2021, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni scadere a volumului productiei (sold conjunctural -23%). Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -13%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere accentuata a acestora (sold conjunctural +42%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o relativa stabilitate (sold conjunctural +4%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata numarului de salariati (sold conjunctural +12%). Managerii societatilor comerciale estimeaza o crestere accentuata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +44%).

Conform estimarilor din luna noiembrie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -1%). In sectorul de servicii se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere (sold conjunctural +17%).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare