Economic

thumbs

Amenintarile cibernetice din 2022 vor viza industria criptomonedelor

29.11.2021, 12:05 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In plus, este posibil sa asistam la cresterea atacurilor impotriva sistemelor de plata si a amenintarilor mobile mai avansate, conform previziunilor cheie din raportul Kaspersky "Cyberthreats to Financial Organizations in 2022".

2021 a fost un an al provocarilor si al noutatilor si in asemenea situatii, intotdeauna exista un grup care se adapteaza si gestioneaza rapid schimbarea in avantajul sau - infractorii cibernetici. Deoarece majoritatea sunt motivati de bani, amenintarile financiare au fost intotdeauna una dintre cele mai importante parti ale peisajului amenintarilor. Analizand evenimentele si tendintele semnificative, care au modelat sectorul amenintarilor financiare in 2021, cercetatorii Kaspersky au prognozat cateva tendinte importante care se preconizeaza ca vor aparea in 2022.

Iata previziunile-cheie:

Atacurile ce vizeaza criptomonedele vor creste. Deoarece criptomoneda este un bun digital si toate tranzactiile au loc online, ea ofera anonimat utilizatorilor. Acestea sunt caracteristici atractive pentru grupurile criminalilor cibernetici. Cu toate acestea, nu numai organizatiile rau intetionate, ci si atacatorii sponsorizati de state, au vizat aceasta industrie. Am asistat deja la aparitia unor grupuri APT concepute pentru a ataca agresiv afacerea cu criptomonede si anticipam ca aceasta activitate va continua.

Securitatea defectuoasa si portofelele hardware false folosite in amenintari criptografice bazate pe hardware. In timp ce atacurile cu criptomonede devin din ce in ce mai tintite, infractorii cibernetici continua sa vina cu noi modalitati de a fura activele financiare ale investitorilor. In cazul oportunitatilor de investitii in criptomonede, cercetatorii Kaspersky ajung la concluzia ca infractorii cibernetici vor profita prin productia si distributia de dispozitive cu backdoors incorporate, urmate de campanii de inginerie sociala si alte tehnici pentru a fura activele financiare ale victimelor.

Accelerarea si consolidarea atacurilor legate de furtul de informatii. Simplitatea, accesibilitatea si eficienta in atacuri vor juca un rol cheie in adoptarea furtului de informatii impotriva activelor financiare, cel putin ca colector de date in prima etapa. Diferiti actori ai amenintarilor vor profita de aceasta pentru a profila victimele pentru alte atacuri. Aceasta categorie include, dar nu se limiteaza la, atacuri tintite ransomware, atacuri tintite traditionale si altele.

Consolidarea dezvoltarii implanturilor mobile. Pandemia a stimulat serviciile bancare mobile, care, de asemenea, au devenit mai mature. Expertii Kaspersky se asteapta la mai multi troieni mobile banking pentru platforma Android, in special RAT-uri care pot eluda mijloacele de securitate adoptate de banci (cum ar fi OTP si MFA). Proiectele locale si regionale de implanturi Android se vor muta la nivel global, exportand atacuri in Europa de Vest si in alte tari din intreaga lume.

"Anul acesta a fost o provocare pentru multe organizatii: gestionarea accesului de la distanta pentru angajatii ad-hoc, intretinerea sistemelor hardware conectate la Internet pentru a suporta atacuri ransomware, confruntarea cu o crestere substantiala a serviciilor bancare mobile si a implanturilor sale de malware. Iar infractorii cibernetici nu s-au dat in laturi de la a ataca pietele. Am urmarit infractorii cibernetici in mod normal limitati regional, care s-au extins in alte regiuni ale lumii, punand la treaba serios expertii in securitate cibernetica. Prin urmare, este esential sa ne expunem concluziile asupra unui peisaj in dezvoltare al amenintarilor financiare si sa ne impartasim expertiza pentru a ajuta companiile sa devina mai pregatite, astfel incat sa inteleaga cum sa se protejeze de amenintarile mentionate mai sus", spune Dan Demeter, expert in securitate la Kaspersky.

Predictiile financiare fac parte din Vertical Threat Predictions de la Kaspersky pentru 2022, unul dintre segmentele Kaspersky Security Bulletin (KSB) - o serie anuala de predictii si rapoarte analitice privind schimbarile cheie din lumea securitatii cibernetice.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare