Cultura si divertisment

O femeie si-a botezat nou-nascutul dupa locul in care a fost blocata timp de doua luni. Cum se...

O femeie si-a botezat nou-nascutul dupa locul in care a fost blocata timp de doua luni. Cum se numeste copilul

08.12.2021, 02:00 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

O femeie a ramas blocata la frontiera dintre India si Pakistan, Attari-Wagah, timp de mai bine de doua luni, din cauza restrictiilor impuse de pandemie. Pentru a marca greutatile prin care a trecut, la venirea pe lume a noului copil, l-a botezat sugestiv "Granita".

Nimbu Bai si sotul ei, Bala Ram, hindusi din Pakistan, se numara printre sutele de calatori care au sosit in India anul trecut.

Cuplul intentiona sa mearga in pelerinaj la Haridwar, in nordul Indiei. Multi calatori au ramas blocati in martie 2020 din cauza izbucnirii pandemiei, atunci cand mare parte dintre tarile mapamondului au inchis granitele fortat.

Din luna septembrie a acestui an, aproape 100 de hindusi din Pakistan, inclusiv acest cuplu, au campat la granita Attari in incercarea de a se intoarce acasa. Pentru a calatori din India in Pakistan, autoritatile au solicitat sa prezinte pe langa documentele valabile, si test Covid-19 negativ. Pentru ca le-au expirat vizele si nici testul nu il aveau facut, au fost nevoiti sa astepte.

Dupa aproape doua luni, toti calatorii au primit aprobarea de a trece frontiera in Pakistan, mai putin familia lui Nimbu Bai. Odata cu venirea pe lume a noului membru al familiei, sederea lor fortata s-a prelungit deoarece acum au nevoie de certificat de nastere si pasaport pentru acesta. Fara aceste documente, vamesii pakistanezi nu ii vor lasa sa intre in tara.

"Granita" s-a nascut pe 2 decembrie. "Numele fiului meu este Granita. I-am dat acest nume pentru ca s-a nascut de-a lungul granitei", a declarat femeia, potrivit Hindustan Times.

"Ne va aminti mereu prin ce greutati am trecut la granita internationala Attari, in special faptul ca am petrecut noptile sub cerul liber", a declarat tatal copilului pentru The Times of India.

Bala Ram a declarat ca a facut un apel catre guvernul indian pentru a facilita calatoria inapoi casa, dar toate eforturile au fost in zadar: "Ni s-a spus ca va trebui sa ramanem pana cand ne vor sosi vizele sau scrisoarea de iesire. Suntem singura familie care nu a primit drept de trecere".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare