Externe

thumbs

Ce se intampla cu vaccinarea obligatorie la locul de munca? Antreprenorii asteapta, politicienii nu s-au decis inca

14.01.2022, 15:51 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Franta pune presiune pe vaccinare si scoate din certificatul verde testarea si trecerea prin boala. Germania lui Scholz trage tare sa impuna vaccinarea obligatorie, pana in luna mai. In Romania, legea privind vaccinarea obligatorie la locul de munca sta in pixul celor trei lideri politici, care conduc coalitia de guvernare.
Au trecut doua saptamani deja din noul an, insa coalitia nu s-a reunit pentru a decide ce face: merge sau nu?
La Camera Deputatilor este proiectul lui Florin Citu, iar cel al lui Alexandru Rafila nu a parasit coalitia, inca.
Analistul politic, Adrian Zabava, crede ca nu inalnirea lor este problema si faptul ca nimeni nu-si doreste acest certificat verde la locul de munca: "Si-au dat seama ca o parte parte din societate este impotriva acestui certificat verde si batalia pe seama lui, batalia, la nivel de opinie publica, s-a pierdut demult. Ratiunea fiind faptul ca orice alipire a unui partid politic cu acest certificat verde, mai ales a PSD-ului, tinand cont de electoratul sau, aduce puncte in minus. In consecinta, nu se doreste politic, in momentul de fata, trecerea certificatului verde, nici macar intr-o forma aproape goala de continut.
Antreprenorii asteapta aceasta masura, pentru ca i-ar scuti de pierderi de timp si costuri. Ministerul Sanatatii le recomanda sa isi incurajeze angajatii sa se vaccineze.
Dumitru Tosa spune ca doar jumatate din personalul Zarea este vaccinat si a intampinat diverse situatii cand oamenii nu doreau nici sa se testeze. "Le asiguram echipamentul de protectie corespunzator, deci mastile le schimbam periodic. Teste antigen si cele care au iesit, pana acum pozitive, am trimis oamenii sa-si faca si test PCR. Am constatat ca, dupa ce am facut toate aceste chestiuni si oamenii s-au dus in concediu medical, ca au fost pozitivi, ne-am trezit ca statul, Guvernul, nici macar n-a catadicsit sa ne faca plata ramburs a concediilor medicale. Si depaseste 100 de mii de euro valoarea concediilor medicale", a declarat Dumitru Tosa.
In orice forma ar fi, medicii spun ca certificatul Covid este necesar. In Franta, vaccinarea este obligatorie pentru toti angajatii din sistemul sanitar, inca din noiembrie. In Romania, peste 80% din medici sunt vaccinati.
Catalin Apostolescu, medic infectionist la Matei Bals, considera ca certificatul Covid este foarte util: "Certificatul covid este foarte util pentru a motiva populatia sa se vaccineze. Scopul nostru este sa vaccinam un procent cat mai mare din populatie. In felul acesta, putem opri circulatia virusului. Noi, medicii, resimtim nevoia acestui instrument".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare