Politic-Social

Guvernul vrea sa ajunga la un acord cu sindicatele din Educatie pana in 4 februarie. Ciuca...

Guvernul vrea sa ajunga la un acord cu sindicatele din Educatie pana in 4 februarie. Ciuca :"Dialogul este calea pentru a gasi masuri echilibrate"

21.01.2022, 17:08 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Premierul Nicolae Ciuca a avut vineri o intalnire cu reprezentantii sindicatelor din invatamant, cele doua parti stabilind un mecanism de lucru pentru continuarea dialogului.

"Dialogul este calea pentru a gasi masuri echilibrate. In colaborarea cu dumneavoastra plecam de la dorinta comuna de a sustine prestigiul dascalilor, de a motiva cadrele didactice si de a plati corect munca fiecarui angajat din sistemul de invatamant pentru a avea, in viitor, oameni bine pregatiti si educati", a afirmat premierul.

Consultarile vor fi coordonate de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, cu participarea ministerelor Muncii si Finantelor, si vor avea in vedere identificarea de solutii si termene de aplicare ale acestora, ca raspuns la problemele semnalate de sindicatele din domeniu.

"Pe termen scurt, sunt avute in vedere solutii pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017, plata esalonata a drepturilor salariale, clarificari privind aplicarea unor sporuri si suplimentarea personalului nedidactic si didactic auxiliar, in raport cu nevoile corect identificate in sistemul national de invatamant. Termenul asumat pentru finalizarea negocierilor si asumarea de catre Guvernul Romaniei pentru un acord cu reprezentantii federatiilor sindicatelor reprezentative din invatamant este 4 februarie 2022", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Pe termen mediu si lung, consultarile vor continua in perspectiva reformei legii salarizarii.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a aratat ca, in aceasta saptamana, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 1175 a numarului de posturi din invatamantul preuniversitar si includerea universitatilor de stat si private in categoria institutiilor publice care beneficiaza de schema de compensare si plafonare aplicata in contextul crizei energetice.

Salariatii din invatamant au fost miercuri, intre orele 11.00 si 13.00 in greva de avertisment. Acestia erau nemultumiti de refuzul givernantilor de a adopta masuri in ceea ce priveste veniturile cadrelor didactice, conditiile de munca si finantarea sistemului de educatie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare