Politic-Social

Tara care va renunta la obligativitatea testarii pentru calatorii vaccinati

Tara care va renunta la obligativitatea testarii pentru calatorii vaccinati

24.01.2022, 21:06 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In cadrul unei vizite la spitalul Milton Keynes, Johnson a declarat luni: "Ceea ce facem in ceea ce priveste calatoriile, pentru a arata ca aceasta tara este deschisa pentru afaceri, deschisa pentru calatori, veti vedea schimbari astfel incat oamenii care sosesc sa nu mai fie nevoiti sa faca teste daca au fost vaccinati, daca au fost vaccinati de doua ori".
Organizatia din industrie Airlines UK a declarat ca a fost o "zi de referinta".
Anuntul se aplica doar Angliei, dar administratiile descentralizate din Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord au pus recent in aplicare modificarile aduse de Westminster la normele privind calatoriile internationale, potrivit The Guardia n.
In prezent, persoanele complet vaccinate, adica cele care au urmat o schema copleta de vaccinare cu un ser aprobat, care sosesc in Anglia, trebuie in prezent sa faca o rezervare prealabila si sa efectueze un test dupa sosire de la un furnizor privat.
De asemenea, se asteapta ca vaccinurile utilizate de mai multe tari sa fie recunoscute pentru calatorii, iar regulile pentru calatorii care nu sunt complet vaccinati vor fi usurate.
Cei care sosesc la destinatie si nu sunt complet vaccinati trebuie sa efectueze in prezent un test inainte de plecare si doua teste PCR dupa sosire, care sunt mai scumpe decat versiunea cu flux lateral. De asemenea, acestia trebuie sa se autoizoleze timp de 10 zile.
Decizia de a relaxa regulile de calatorie vine ca urmare a presiunii tot mai mari din partea sectorului, care sustine ca restrictiile sunt ineficiente.
Directorul executiv al easyJet, Johan Lundgren, a salutat actualizarea, afirmand ca "milioane de clienti ai nostri" vor fi "incantati sa vada revenirea calatoriilor fara restrictii in Marea Britanie. "Credem ca testele pentru calatorii ar trebui sa devina acum un lucru de domeniul trecutului. Este clar ca restrictiile de calatorie nu au incetinit in mod semnificativ raspandirea Omicron in Marea Britanie si, prin urmare, este important sa nu mai existe reactii pripite la variantele viitoare".
Seful Airlines UK, Tim Alderslade, a declarat: "Ambele companii au fost afectate: "Aceasta este o zi de referinta pentru pasageri, intreprinderi si UK. La aproape doi ani de cand au fost introduse restrictiile initiale Covid, anuntul de astazi aduce calatoriile internationale spre aproape de normalitate pentru cei complet vaccinati si, in sfarsit, in concordanta cu ospitalitatea si economia interna".
Christophe Mathieu, directorul executiv al Brittany Ferries, a declarat ca rezervarile pentru vacantele de primavara si vara erau deja "in plina desfasurare", dar anuntul inseamna ca "ne putem astepta ca cererea sa creasca vertiginos pentru jumatatea de trimestru din februarie".
Secretarul de stat pentru transporturi, Grant Shapps, va anunta detaliile noilor reglementari privind calatoriile intr-o declaratie in Camera Comunelor luni dupa-amiaza, in urma unei reuniuni a Comitetului pentru operatiuni Covid-19 al cabinetului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare