Cultura si divertisment

Editura PUBLISOL lanseaza, in 25 mai, cartea "Fotbal minut cu minut", de Ovidiu Blag

Editura PUBLISOL lanseaza, in 25 mai, cartea "Fotbal minut cu minut", de Ovidiu Blag

18.05.2022, 13:39 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ce alta mai mare placere putea sa fie in "monotonia" dupa-amiezilor duminicale ale Romaniei de acum 40-50 de ani decat o etapa de fotbal urmarita "minut cu minut" la postul national de Radio? In aceasta carte, cititorii vor descoperi sectiuni despre "zeii microfonului", conducatori de club, arbitri si jucatori.

"Domozina, ai legatura!", asa incepea Gheorghe Minoiu, coordonatorul emisiunii Fotbal minut cu minut, dupa prezentarea meciurilor ce urmau a fi transmise, trecerea in revista a rezultatelor din Divizia B dar si dupa ce Mircea M. Ionescu dezvaluia "Etapa in cifre si date". Dincolo de format si de context (unul in care televiziunea nu concura transmisiunile radio la modul la care o face azi), emisiunea Fotbal minut cu minut a fost ce a fost datorita oamenilor care au produs-o, au intretinut-o si au adus-o la cote de performanta greu de egalat.

Crainicii si-au facut o datorie de onoare din a-i informa pe ascultatori la modul cel mai onest posibil, de a-i tine conectati si de a le trimite pe calea undelor tot ce era nevoie pentru a le cultiva sau satisface gustul pentru sportul pur, pentru fotbalul ce era prezentat poate chiar mai frumos decat era.

Unele dintre povestile acestor oameni au fost adunate aici. Unele amintiri ale lor sunt estompate de trecerea anilor, altele raman de-a pururi vii, dar, adunate, reprezinta un tablou ce are foarte multe culori calde si destul de putine terne. Nu de alta, dar in pofida vremurilor politice deloc ofertante, acesti crainici care au construit emisiunea Fotbal minut cu minut au stiut sa scoata in evidenta frumosul si sa se concentreze exclusiv pe lucrurile care ne unesc, nu pe cele care ne dezbina.

Aflati in carte povesti culese sau in premiera absoluta, despre Ion Ghitulescu, Sebastian Domozina, Octavian Vintila, Dan Voicila, Gheorghe Minoiu, Mircea M. Ionescu, Radu Cosasu, Teoharie Coca-Cosma, Teodor Mateescu, Dumitru Pelican, Dan Stefanescu, Vasile Arhire, Stefan Alecsiu, Adrian Fetecau si alti "zei ai microfonului", alaturi de momente inedite spuse de Ovidiu Ioanitoaia, Ion Craciunescu, Adrian Porumboiu, Marius Stan, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Ioan Andone, Ionut Lupescu, Sorin Cartu (iar lista nu se opreste aici!).

Redactorul cartii este Catalin Oprisan.

DESPRE AUTOR

Ovidiu Blag a absolvit Jurnalistica la Universitatea Babes-Bolyai si are un master in multimedia. A fost realizator de emisiuni (Arena NCN, Arena - la Antena 1), editorialist, comentator sportiv (TVR Cluj, Radio Cluj, Look Sport), scriitor. Scrie pe blogul ovidiublag.ro. A fost director editorial al Antenei 1 Cluj, redactor-sef al cotidianului Foaia Transilvana, redactor la Evenimentul zilei.

INEDIT

In cuprinsul cartii si pe coperta 4, cititorii vor putea auzi, prin scanarea codurilor QR, vocile de aur ale jurnalistilor care au scris istoria radioului, alaturi de interviuri cu personalitati uriase ale sportului romanesc (Felix Topescu, Nadia Comaneci, Leon Rotman, Helmut Duckadam etc). Cartea va fi disponibila la din 25 mai, la chioscurile de presa, pe publisol.ro, in librarii si magazine online.

* * *

Date tehnice: ISBN 978-606-098-017-9
Pret 59.90 lei
Format 13 x 20 cm, 480 de pagini (464 pagini text + 16 pagini fotografii)

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare