Externe

Guvernul Marii Britanii lucreaza la un pachet de masuri privind costul vietii. Ar putea exista pene...

Guvernul Marii Britanii lucreaza la un pachet de masuri privind costul vietii. Ar putea exista pene de curent in aceasta iarna

10.08.2022, 16:22 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Secretarul Trezoreriei, Simon Clarke, a declarat ca guvernul lucreaza la un pachet de masuri privind costul vietii pe care urmatorul prim-ministru il poate lua in considerare.

El a declarat ca este "absolut corect sa luam in considerare aceste optiuni in momentul in care noul prim-ministru isi va fi preluat functia - mai degraba decat sa anuntam noi politici necostisitoare, fara a avea in vedere toate detaliile presiunilor cu care s-ar putea confrunta oamenii, in timpul unor alegeri".

Acest lucru inseamna, desigur, ca nu va fi anuntat niciun ajutor pana cel putin pe 5 septembrie, cand noul premier va fi instalat.

Candidatii la conducerea conservatoare, Rishi Sunak si Liz Truss, au fost presati in ultimele saptamani sa prezinte masurile pe care le-ar introduce pentru a aborda cresterea costurilor.

Clarke o sustine pe Truss in cursa si a criticat pozitia lui Sunak cu privire la asigurarile nationale. In aprilie, cancelarul de atunci a majorat taxa cu 1,25 puncte procentuale si a declarat ca acest lucru nu se va schimba. Cu toate acestea, el a confirmat ca va introduce mai multe ajutoare pentru costul vietii in cazul in care va deveni premier.

Iceland ofera vouchere alimentare gratuite de 30 de lire sterline, o singura data, anumitor pensionari care au probleme in asigurarea celor necesare traiului.

Supermarketul colaboreaza cu Rothesay Foundation pentru a sprijini unele dintre cele 1,7 milioane de persoane in varsta din Marea Britanie care traiesc in saracie si care depind de pensia de stat si de ajutoare sociale.

La momentul lansarii, erau disponibile 40.000 de vouchere, iar termenul limita pentru depunerea cererilor este 16 septembrie. Campania se desfasoara in 269 de magazine din intreaga tara.

Printre persoanele eligibile se numara rezidentii in varsta care traiesc independent sau impreuna cu o persoana care ii ingrijeste si care depind exclusiv de pensia de stat. Acestia trebuie sa locuiasca intr-una dintre urmatoarele 17 zone: Glasgow, Strathclyde, Greater Manchester, Liverpool, Wirral, Newcastle North, Sunderland, Huddersfield/Barnsley, Sheffield, Birmingham, West Midlands, Glamorgan, Newport, North Wales, Lambeth, Croydon.

Cancelarul si ministrul afacerilor se vor intalni cu sefii din sectorul energetic pentru a discuta despre profiturile in crestere ale acestora, in contextul crizei energetice si al crizei costului vietii.

Vorbind in calitate de ministru al guvernului, James Cleverly nu a reusit sa nege ca ar putea exista pene de curent in aceasta iarna, dar a spus ca Marea Britanie se afla intr-o "pozitie mai buna decat multe altele in ceea ce priveste productia noastra interna de energie".

Intre timp, Theresa Villiers, deputat conservator si sustinator al Sunak, a declarat ca "trebuie sa analizam nivelurile uriase de venituri corporative care se inregistreaza in acest moment pentru a vedea daca [marile companii petroliere] pot juca un rol in a ajuta in continuare clientii lor care sufera".

Intrebata daca aceste companii platesc suficiente taxe, Villiers a declarat pentru Sky News: "Ei bine, am intervenit deja pentru a ne asigura ca marile companii petroliere platesc mai multe taxe. Cred ca trebuie sa avem grija sa nu descurajam investitiile vitale, care reprezinta solutia pe termen lung pentru a reduce costurile energiei si pentru a ne asigura securitatea energetica. Dar, da, bineinteles ca trebuie sa ne gandim cu seriozitate daca societatile de electricitate si companiile energetice ar putea juca un rol mai important in a-si ajuta clientii in aceasta perioada incredibil de dificila", a spus Villiers.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare