×

Politic-Social

The Hill: Joe Biden, intr-o pozitie incomoda dupa perchezitiile FBI la resedinta lui Donald Trump

The Hill: Joe Biden, intr-o pozitie incomoda dupa perchezitiile FBI la resedinta lui Donald Trump

10.08.2022, 17:22 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Presedintele Biden este intr-o pozitie incomoda dupa perchezitiile FBI la resedinta fostului presedinte Trump din Mar-a-Lago, confruntandu-se cu o sarcina delicata in gestionarea situatiei, in timp ce pare sa arate constant ca evita interferentele politice asupra Departamentului Justitiei", noteaza publicatia The Hill.

Numerosi politicieni republicani, inclusiv fostul vicepresedinte Mike Pence, au criticat descinderea FBI la resedinta lui Trump.

Casa Alba sustine ca presedintele Biden a aflat "din relatarile publice" despre perchezitii.

"Impartasesc preocuparea profunda a milioane de americani privind perchezitia fara precedent efectuata la resedinta personala a presedintelui Trump. Niciun alt fost presedinte al Statelor Unite nu a fost vizat vreodata de o descindere in locuinta personala, in intreaga istorie americana. Dupa ani in care agenti FBI au fost depistati actionand cu motivatii politice in timpul mandatului Administratiei noastre, trebuie abordata aparenta continuare a partizanatului politic la Departamentul Justitiei. Actiunea de ieri submineaza increderea publica in sistemul nostru judiciar, iar procurorul general Merrick Garland trebuie sa le ofere explicatii complete cetatenilor americani despre aceasta actiune si trebuie sa faca imediat acest lucru", a declarat Mike Pence.

Conform unor surse judiciare citate de cotidianul The New York Times, agentii FBI au cautat documente prezidentiale in resedinta lui Donald Trump. Investigatia este separata de cea privind violentele produse la sediul Congresului pe 6 ianuarie 2021.

Agenti ai Biroului Federal de Investigatii (FBI) au descins luni la resedinta fostului presedinte american Donald Trump din Mar-a-Lago, in statul american Florida, ancheta vizand detinerea ilegala de documente clasificate. "Dupa ce am colaborat si am cooperat cu agentiile guvernamentale relevante, acest raid neanuntat in casa mea nu era necesar si nici adecvat. Acestea sunt vremuri intunecate pentru natiunea noastra, in conditiile in care frumoasa mea casa din Mar-A-Lago, in Palm Beach, Florida, este in prezent asediata, vizata de un raid si ocupata de un grup mare de agenti FBI. Nu i s-a mai intamplat asa ceva pana acum vreunui presedinte al Statelor Unite", a declarat Donald Trump.

Actiunea marcheaza o escaladare dramatica in monitorizarea lui Donald Trump de catre autoritati si intervine in contextul in care se pregateste pentru a candida din nou pentru functia de presedinte. Sute de sustinatori ai lui Donald Trump s-au adunat dupa perchezitie in fata resedintei din Mar-A-Lago, conform postului NBC Miami.

Departamentul Justitiei de la Washington ancheteaza de la inceputul anului prezenta unor documente clasificate in cutii recuperate din resedinta de la Mar-a-Lago de Administratia Arhivelor Nationale. Legislatia federala din SUA interzice depozitarea de documente clasificate in locuri neautorizate, dar Donald Trump ar putea pretinde in instanta ca, in calitatea de presedinte, el detinea in momentul preluarii documentelor autoritatea absoluta pentru declasificare.

Donald Trump este vizat si de o investigatie federala separata, referitoare la eforturile de a evita validarea rezultatelor scrutinului prezidential din 2020 si la violentele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare