Externe

Val sumbru de omoruri in masa in toata America

Val sumbru de omoruri in masa in toata America

24.01.2023, 21:20 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

11 persoane au fost ucise in timp ce intampinau Anul Nou Lunar intr-o sala de dans populara printre americanii asiatici in varsta. 7 muncitori agricoli chinezi si latino-americani au fost ucisi in mijlocul golfului Half Moon Bay din California. O mama de 17 ani si copilul ei au fost impuscati mortal intr-un atac care a ucis 6 persoane din cinci generatii ale familiei sale.

In timp ce toate cele trei atacuri s-au desfasurat in ultimele zile in California, oamenii din Statele Unite se resimt din cauza crimelor in masa din primele saptamani ale anului 2023, relateaza The Associated Press.

"In cele din urma, exista pur si simplu prea multe arme in aceasta tara. Si trebuie sa existe o schimbare. Acesta nu este un mod acceptabil pentru o societate moderna de a trai si de a-si conduce afacerile", a declarat luni presedintele Consiliului de supraveghere al comitatului San Mateo, Dave Pine, in urma impuscaturilor de la ferma de ciuperci, la 48 de kilometri sud de San Francisco. "Inimile noastre sunt frante".

Vestile sumbre din Half Moon Bay au venit in timp ce californienii inca incercau sa proceseze carnagiul din weekend de la clubul de dans de societate din Monterey Park, o comunitate asiatica americana plina de viata la marginea estica a orasului Los Angeles.

In ultimii ani, americanii au invatat sa suporte atacurile armate in biserici si magazine alimentare, concerte si parcuri de birouri, precum si in casele prietenilor si vecinilor. Violenta poate proveni din ura fata de alte comunitati, nemultumiri in cadrul unei comunitati, secrete in cadrul familiilor si amaraciune intre colegi.

O baza de date a crimelor in masa a The Associated Press, USA Today si Northeastern University arata ca anul 2023 a avut un inceput mortal, cu 39 de persoane ucise in 6 evenimente incepand cu 4 ianuarie, cand un barbat din Utah, investigat, dar niciodata acuzat pentru o plangere de abuz asupra copiilor din 2020, si-a impuscat si ucis sotia, mama acesteia si cei cinci copii ai lor inainte de a se sinucide.

Baza de date arata ca 2.793 de persoane si-au pierdut viata in omoruri in masa - cele care implica patru sau mai multe victime, cu exceptia ucigasului - din 2006.

In cazul impuscaturilor de sambata seara din Monterey Park, 11 persoane au murit si alte 9 au fost ranite cand un barbat de 72 de ani a deschis focul la Star Ballroom Dance Studio, la doar cateva ore dupa ce zeci de mii de petrecareti au umplut strazile din apropiere pentru festivitatile de Anul Nou Lunar. Omul inarmat s-a sinucis in timp ce politia se apropia de duba sa a doua zi.

Suspectul in varsta de 67 de ani in cazul impuscaturilor din Half Moon Bay a fost arestat in parcarea unei sectii de politie. In ambele cazuri, anchetatorii inca incearca sa afle ce a alimentat impuscaturile.

"Nici macar nu am avut timp sa ii plangem pe cei pierduti in impuscaturile teribile din Monterey Park. Violenta armata trebuie sa inceteze", a declarat Pine. "Status quo-ul nu poate fi tolerat".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare