Externe

Opozitia din Germania avertizeaza asupra consecintelor livrarii de tancuri Ucrainei: "ne aduce mai...

Opozitia din Germania avertizeaza asupra consecintelor livrarii de tancuri Ucrainei: "ne aduce mai aproape de al treilea razboi mondial"

25.01.2023, 00:47 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Furnizarea de tancuri Leopard reprezinta depasirea unui nou tabu si ne aduce mai aproape de al treilea razboi mondial, mai degraba decat sa aduca pacea in Europa. Decizia Germaniei de a fi in continuare parte in razboi nu beneficiaza de niciun fel de majoritate in randul populatiei", a afirmat Dietmar Bartsch, liderul grupului Partidului Stangii (Die Linke, opozitie) din Bundestag, Camera inferioara a Parlamentului german.

"Furnizarea de tancuri risca sa conduca la o catastrofa", a atras atentia Dietmar Bartsch, potrivit agentiei DPA si site-ului Tagesschau.de, anticipand ca Ucraina va solicita ulterior avioane de vanatoare si alte tipuri de armament ofensiv.

Conform unor oficiali germani citati de publicatia Der Spiegel, Guvernul Olaf Scholz intentioneaza sa furnizeze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2. Probabil va fi transferata cel putin o companie de tancuri de tip Leopard 2A6, adica 14 vehicule blindate. In plus, Guvernul Olaf Scholz va autoriza furnizarea de tancuri de fabricatie germana de catre natiuni aliate.

Deciziile, care ar urma sa fie supuse aprobarii Bundestagului in cel mai scurt timp posibil, se inscriu intr-un acord cu Statele Unite, care au exercitat presiuni asupra Germaniei pentru a furniza capabilitati militare avansate Ucrainei. Berlinul a obtinut de la Washington angajamentul de a furniza tancuri ultramoderne Ucrainei.

Daca se vor confirma, deciziile ar insemna depasirea, cel putin in mod temporar, a disensiunilor transatlantice privind livrarea de tancuri occidentale ultramoderne in Ucraina. Insa Germania ar putea fi vizata de critici din cauza numarului mic de vehicule livrate. Reticenta manifestata de Germania privind furnizarea de capabilitati militare avansate si semnificative Ucrainei trebuie interpretata prin prisma eforturilor de evitare a unui conflict direct intre NATO si Rusia. "Trebuie sa evitam ca acest conflict sa devina un razboi intre Rusia si Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord", a afirmat saptamana trecuta cancelarul Olaf Scholz.

Kremlinul a avertizat marti Germania, potrivit postului german NTV, ca eventuala furnizare de tancuri Leopard Ucrainei va avea consecinte si "nu va aduce nimic bun pentru viitorul relatiilor bilaterale".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare