Externe

LIVE TEXT Razboiul din Ucraina, ziua 338. Rusia ataca masiv zone rezidentiale / Mai multe tari...

LIVE TEXT Razboiul din Ucraina, ziua 338. Rusia ataca masiv zone rezidentiale / Mai multe tari trimit tancuri moderne Ucrainei / Statele Unite impun sanctiuni asupra Grupului Wagner

26.01.2023, 22:46 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ministru francez transmite ca inca nu s-a luat nicio decizie privind trimiterea tancurilor Leclerc in Ucraina

Franta nu a luat inca o decizie cu privire la transferul tancurilor de lupta principale Leclerc catre Ucraina, a declarat ministrul francez de externe, Catherine Colonna, in timpul vizitei sale la Odessa, joi, a relatat ziarul online ucrainean Yevropeiska Pravda.
Pozitia Frantei contrasteaza cu cea a Marii Britanii, Germaniei si SUA, care au aprobat deja trimiterea tancurilor de lupta principale Challenger, Leopard si, respectiv, Abrams catre Ucraina. Spre deosebire de Germania, care a crescut sprijinul militar pentru Ucraina sub presiunea aliatilor si a presei, guvernul francez nu a fost atat de mult criticat, in ciuda faptului ca a adoptat uneori o pozitie similara cu cea a Germaniei.
Colonna a mai spus ca sistemele suplimentare de aparare antiaeriana raman o prioritate pentru Ucraina. Ea a adaugat ca Franta va "raspunde la aceasta cerere" de aparare aeriana.
Canada va oferi Ucrainei 4 tancuri Leopard 2, a declarat ministrul Apararii joi. Kuleba: reprezentantii din 20 de tari s-au intalnit la Praga pentru constituirea Tribunalului special pentru crime de razboi
Reprezentantii a 20 de tari s-au intalnit la Praga pentru a discuta despre infiintarea unei instante speciale pentru crimele de agresiune impotriva Ucrainei. Acest lucru a fost anuntat pe Twitter de ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba. "Ne concentram asupra modalitatilor de a face dreptate", a scris el, multumindu-i omologului sau ceh Jan Lipavsky pentru gazduirea evenimentului.
Statele Unite impun sanctiuni asupra Grupului Wagner, desemnat entitate criminala transnationala

FMI are in vedere un pachet de ajutor pentru Ucraina de pana la 16 miliarde de dolari
Acest lucru a fost raportat de agentia Bloomberg citand unele surse, conform carora fondurile ar urma sa fie folosite pentru a ajuta tara, dar si ca un catalizator pentru continuarea ajutorului international. Programul de ajutor este legat de diferite conditii, inclusiv de sprijin din partea G7 si a tarilor creditoare si creditoare ale Kievului.
Intr-un interviu recent acordat postului Sky News, presedintele Zelensky i-a declarat jurnalistului britanic Kay Burley ca Vladimir Putin este "nimeni" pentru el in urma atacarii Ucrainei de catre Rusia si ca nu are niciun interes sa se intalneasca cu acesta.
"Nu este de interes pentru mine", a spus Zelensky despre o potentiala intalnire fata in fata cu Putin. "Nu este interesant sa ma intalnesc, nu este interesant sa vorbesc. De ce? Pentru ca am avut o intalnire cu el in formatul Normandia, a fost inainte de invazia la scara larga. L-am vazut pe omul care a spus un lucru si apoi a facut altul".
De asemenea, Zelensky a declarat pentru Sky News ca Ucraina tine evidenta numarului masiv de victime in randul rusilor pe campul de lupta. El a adaugat ca, in calitate de tata, nu poate intelege cum familiile din Rusia au permis ca fiii lor sa fie trimisi sa moara luptand intr-un razboi nedrept.
Regatul Unit va incepe saptamana viitoare instruirea soldatilor ucraineni cu privire la modul de utilizare a tancurilor trimise
Ministrul Apararii, Alex Chalk, a declarat pentru Comune: "In chestiunea antrenamentului, sunt incantat sa spun ca este de asteptat sa inceapa saptamana viitoare, luni".
La momentul in care tancurile Challenger 2 vor sosi in Ucraina, el a adaugat: "Intentia este ca acesta sa fie la sfarsitul lunii martie si, de acum pana atunci, un program de antrenament cu adevarat semnificativ, nu doar pentru echipajele de tancuri care vor opera acest lucru. vehicul, dar si pentru cei care vor fi insarcinati cu intretinerea lui".
Dl Chalk le-a spus anterior parlamentarilor: "Echiparea Ucrainei pentru a impinge Rusia din teritoriul sau este la fel de importanta ca si echiparea lor pentru a apara ceea ce au deja. Impreuna vom continua sa sprijinim Ucraina sa treaca de la rezistenta fortelor ruse la expulzarea lor de pe teritoriul ucrainean".
Ministrul a salutat, de asemenea, anunturile guvernelor german si american ca vor trimite tancuri in Ucraina, adaugand: "Hotararea noastra unita poate si se va dovedi decisiva. In 2023 suntem mai hotarati ca niciodata. Vom sprijini Ucraina atata timp cat va fi nevoie. ."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare