Economic

Deloitte: Tranzitia spre economia verde poate crea 300 de milioane de noi locuri de munca pana in...

Deloitte: Tranzitia spre economia verde poate crea 300 de milioane de noi locuri de munca pana in 2050

07.02.2023, 14:05 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Studiul accentueaza necesitatea de a aborda sistemic si incluziv obiectivul zero-emisii, fara a neglija efectele in piata muncii si diferentele dintre geografii, si ofera o serie de recomandari practice spre realizarea unei tranzitii active si juste, intre care planificarea clara si ambitioasa a etapelor decarbonizarii, mobilizarea coordonata a guvernelor si industriilor, precum si alocarea echitabila a resurselor si atragerea capitalului uman performant catre industrii sustenabile. Sunt preocupari si solutii pe care le-am regasit si pe agenda Forumului Economic International de la Davos de anul acesta, din ianuarie, si este de asteptat ca acestea sa concentreze in 2023 eforturile comunitare, deci si ale Romaniei, in cadrul noului Plan Industrial "Green Deal"", a declarat Sorin Elisei, Director Consultanta, Deloitte Romania, si Liderul practicilor de sustenabilitate si energie.

Raportul atrage atentia asupra riscurilor generate de asa-numita "tranzitie pasiva", care se concentreaza pe obiectivul decarbonizarii, dar destabilizeaza piata muncii prin masuri spontane, disparate, ignorand nevoile angajatilor, si subliniaza necesitatea realizarii unei tranzitii active, care urmareste atingerea obiectivelor economice si ecologice, dar in paralel transforma treptat piata muncii si redistribuie capitalul din industrii vulnerabile spre cele sustenabile.

In conditiile realizarii tranzitiei active, regiunile care s-ar bucura de cele mai multe locuri de munca nou-create sunt Asia-Pacific, care ar putea avea 180 de milioane de joburi noi pana in 2050, si Africa, cu 75 de milioane, in timp ce si Europa ar castiga 21 de milioane de locuri noi de munca, iar cele doua Americi, 26 de milioane, arata raportul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare