Externe

Fetita despre care se crede ca este fiica lui Kim Jong Un, in centrul atentiei la un banchet militar

Fetita despre care se crede ca este fiica lui Kim Jong Un, in centrul atentiei la un banchet militar

09.02.2023, 11:57 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Fetita - despre care se crede ca este al doilea copil al lui Kim, Ju Ae, in varsta de aproximativ 9 ani - si tatal ei au fost insotiti de sotia sa, Ri Sol Ju, in vizita la cazarma si la banchetul ulterior, pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a fondarii Armatei Populare Coreene (KPA), a relatat presa de stat.

Un raport al Agentiei Centrale Coreene de Stiri (KCNA) a descris faptul ca a-l vedea pe Kim si pe fiica sa "respectata" ca fiind un vis devenit realitate pentru oficialii militari prezenti la banchet.

Imagini publicate de ziarul de stat Rodong Sinmun au aratat-o pe fetita mergand alaturi de Kim si de mama sa in timp ce intrau in sala de banchet, in timp ce ofiterii militari aplaudau.

La banchet, fata a fost asezata in centrul mesei principale, intre Kim si mama sa.

Intr-o tara in care familia Kim si armata sunt puternice, prezenta fetitei la un eveniment atat de important trimite semnale clare, a declarat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.

"Prin includerea ostentativa a sotiei si a fiicei sale, Kim vrea ca observatorii din tara si din strainatate sa vada dinastia familiei sale si armata nord-coreeana ca fiind irevocabil legate", a spus el.

Alti observatori au declarat ca este clar ca Kim a facut o alegere a succesorului sau, confirmand speculatiile care au inceput odata cu aparitia fetei la testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) in noiembrie, impreuna cu tatal sau.

Parlamentarul sud-coreean si secretar al Serviciului National de Informatii Yoo Sang-bum a declarat dupa acea lansare ca se credea ca fata este Ju Ae.

Imaginile ii aratau pe cei doi mergand de mana in timp ce inspectau masiva racheta, in timp ce presa de stat a numit-o fiica "iubita" a lui Kim.

Presa de stat nord-coreeana a publicat mai tarziu in aceeasi luna un articol cu imagini cu Kim si fiica sa, descriind-o ca fiind copilul sau "cel mai iubit", a declarat Cheong Seong-chang, analist senior la Institutul Sejong din Coreea de Sud.

"Avand in vedere acestea, nu mai exista nicio indoiala ca Kim Ju Ae a fost desemnata drept succesoare a lui Kim Jong Un si este necesar sa acordam atentie modului in care acest lucru va afecta politicile interne si externe ale Coreei de Nord pe termen mediu si lung, precum si modul in care nord-coreenii vor accepta succesiunea celei de-a patra generatii", a declarat Cheong.

Domnia familiei Kim in Coreea de Nord dateaza din 1948, cand Kim Il Sung a venit la putere in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Cand acesta a murit in 1994, fiul sau, Kim Jong Il, a preluat controlul tarii. Kim Jong Un a venit la putere in decembrie 2011, dupa moartea tatalui sau, Kim Jong Il.

Nu exista niciun indiciu ca Kim Jong Un ar urma sa predea conducerea in curand.

Desi regimul Kim a mai organizat anterior astfel de banchete pentru militari, imaginile de la evenimentul de marti au descris un cadru mai fastuos decat s-a mai vazut pana acum.

KCNA a relatat ca Kim Jong Un a tinut un discurs la banchet in care liderul nord-coreean a laudat si incurajat armata, fara a face remarci despre Statele Unite sau Coreea de Sud.

Banchetul de marti a avut loc cu o zi inainte de ceea ce multi experti se asteapta sa fie cea mai mare parada militara a Coreei de Nord de pana acum.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare