Politic-Social

Deputat USR: Aceiasi baieti destepti au inlocuit kilowattul cu kilogramul de grau

Deputat USR: Aceiasi baieti destepti au inlocuit kilowattul cu kilogramul de grau

09.02.2023, 14:22 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Aceiasi baieti destepti, care acum au inlocuit kilowattul cu kilogramul de grau. Majoritatea PSD PNL din Camera Deputatilor a dat Certificatul de nastere pentru aceasta combinatie. USR a votat impotriva, dar, prin votul majoritatii lui Johannis, legea a trecut. Ce prevede, insa, acest proiect? Pe scurt, toti producatorii agricoli vor trebui sa-si declare stocurile catre Ministerul Agriculturii. Doar de atat ar avea nevoie acesti baieti destepti. Deja controleaza Ministerul Agriculturii: au un ministru numit Daea, depasit si inofensiv, plus sute de indivizi angajati politic in minister. Ce s-ar intampla daca informatiile in timp real privind stocurile si mobilitatea lor ar ajunge la cine nu trebuie? In Romania s-ar instaura Samsareala Legalizata de PSD si PNL in Agricultura", afirma deputatul USR Bogdan Rodeanu.

El afirma ca, dupa promulgarea legii, producatorul agricol roman isi va pierde puterea de negociere pe propriile produse.

"Baiatul la costum, cu masina de lux, care va sosi la poarta fermei, va sti ce cantitati are agricultorul in silozuri, de cand le are si cand trebuie sa le vanda. Ii va stabili producatorului pretul si conditiile de achizitie. Ce s-ar intampla daca doar baietii destepti ar sti cate cereale se consuma in Romania? Care sunt stocurile de produse si unde sunt localizate acestea? Cat de vechi sunt? Practic, acesti baieti ar face bani buni pe operatiuni de import - export, vor manipula pretul la produsele agricole. Vor castiga enorm de multi bani, nemunciti. De unde acesti bani? Din pretul jumulit si de la producator si din felia de paine pe care o vor lua de pe masa fiecarei familii de romani, dimineata, la pranz si seara. E posibil un astfel de scenariu? Da, este foarte posibil si plauzibil 150%. Am vazut proiecte de legi cu dedicatie, trecute prin Parlament de PNL si PSD si care faceau monopoluri sau exonerau de raspundere penala anumite persoane. PSD si PNL au experienta aici si au mai facut-o", adauga Rodeanu.

Potrivit acestuia, aplicarea acestei legi reprezinta o vulnerabilitate a statului roman, prin care grupuri de interese conectate politic la institutiile statului pot face averi pe mana PNL si PSD.

"Intrebati orice economist, consultant sau specialist in Bursa ce inseamna sa poti avea aceste informatii. Va vor spune ei cum poti sa faci bani chiar din birou, prin specula si manipularea preturilor, prin crearea unor cereri si oferte artificiale.
Este asta o problema de Siguranta Nationala? Cu certitudine! Datele strategice, care tin de stabilitatea economica nationala vor fi gestionate de niste functionari pusi in ministere de indivizi cu interese propria, ca rasplata politica pentru voturilor acordate. Dupa vot, PSD si PNL au argumentat ca e o urgenta, iar situatia razboiului din Ucraina genereaza astfel de masuri in Parlament. Urgenta?! Proiectul a intrat in circuitul parlamentar in luna martie 2022. Se face anul. Care e urgenta? Daca era asa urgent, atunci Guvernul Romaniei dadea un OUG cu aceste masuri. Si mai cerea si avizul CSAT. Pentru ca, intradevar, accesul grupurilor de interese politico-financiare la aceste informatii, prin ministerul condus de Petre Daea, constituie o adevarata problema de Siguranta a Statului Roman. Noi, cei din USR, mergem pana la capat si ne impotrivim unor astfel de masuri. Si producatorii agricoli, la fel. Am discutat cu multi dintre ei. Sunt siderati. Si revoltati. PNL si PSD sunt la un pas de instituirea rechizitiilor la pret fix - dar nu pentru stat ci pentru samsari", incheie Rodeanu.

Legea prevede adoptarea unor masuri pentru crearea cadrului legislativ care sa vizeze raportarea stocurilor la produsele agricole si alimentare de catre producatorii agricoli, depozitarii, procesatorii la nivel national si comerciantii, in contextul unei situatii conflictuale, de criza sau de urgenta.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, cu 206 voturi "pentru, 42 "contra" si 41 de abtineri.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare